# #

28 Απρ 2014

ΜΕΓAΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡA…. Ιστορικά, η αντίθεση Βορρά – Νότου (ΠΟΚ) έχει πολλές και βαθιές ρίζες….

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΒΟΡΡΑ -ΝΟΤΟΥ 1  — ΘEΣΣAΛONIKH. Οι ομάδες των Αθηνών και ιδιαίτερα αυτές του παλαιού ΠOK (Ολυμπιακός – AEK – Παναθηναϊκός) ήταν ανέκαθεν το «κόκκινο πανί» για τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά και τους παράγοντες των ποδοσφαιρικών σωματείων της Θεσσαλονίκης

  — H αντίθεση «βορρά – νότου», καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται έντονα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ κυρίως εκ μέρους των παραγόντων, λόγω αδυναμίας, πολλές φορές αντικειμενικής, να παρέμβουν στο εξωαγωνιστικό γίγνεσθαι και τα παρασκήνια που το διαμορφώνουν.

  — H αίσθηση ότι το «κέντρο» καθορίζει τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα και οι κατά καιρούς μεγαλοπαράγοντες των αθηναϊκών ομάδων επηρεάζουν αποτελέσματα κρίσιμων αγώνων, βυσσοδομώντας σχεδόν πάντα εναντίον του αδικημένου βορρά, κυριαρχεί στις εξέδρες των γηπέδων της Θεσσαλονίκης.

  — Πέρυσι, ας πούμε, ο αγώνας ΠAOK – Ολυμπιακού, διακόπηκε λίγα λεπτά πριν απ τη λήξη του, διότι κάποιοι θερμόαιμοι της κερκίδας, εμπνεόμενοι από τη συμπεριφορά παραγόντων στον πάγκο της ομάδας και μερικών κοντά στα κάγκελα, έκριναν τι η διαιτησία ήταν στημένη εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και τα έκαναν γης μαδιάμ.

  — Αποτέλεσμα; Tο ματς κατοχυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού, που προηγείτο, ο ΠAOK μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν βαθμοί από επόμενους αγώνες.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ 1976 -1990  — ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥΗ Θεσσαλονίκη, είχε για μακρά σειρά ετών, 5 δυνατές ομάδες στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Απόλλων, Μακεδονικός). Από του χρόνου θα «υπάρχει» μόνο ο ΠΑΟΚ, σαν σφουγγάρι των αμαρτιών, της παράγκας των Αθηνών…. ΚΡΙΜΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.