# #

8 Αυγ 2013

To νέο Λύκειο των Νενέκων...Kακοπληρωμένοι και ανασφαλείς καθηγητές θα διδάσκουν υποψήφιους ανέργους και μετανάστες



Από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι αλλαγές για το νέο Λύκειο, αν και κανείς δεν ξέρει αν τα σχολεία θα ανοίξουν. 

Πάντως, η κυβέρνηση έκανε το χρέος της να κάνει νέες αλλαγές στην Παιδεία -όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις -, ώστε να μην αλλάξει απολύτως τίποτα. 

Αλλαγές θα γίνουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου τα μαθήματα μειώνονται σε 4, τα επιστημονικά πεδία μειώνονται επίσης σε 4, ενώ για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μετρά και ο βαθμός του απολυτηρίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, οπότε καταλαβαίνουμε πως έπρεπε να φτάσουμε στο 2013, για να επιστρέψουμε σχεδόν απόλυτα στο σύστημα που ίσχυε πριν από τριανταπέντε χρόνια. 

Κανείς δεν έχει αντιληφθεί γιατί γίνονται ακόμα εξετάσεις για τα ΑΕΙ και δεν μπαίνουν όλοι ελεύθερα, αφού...
είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι θα είναι άνεργοι ή θα πληρώνονται με ψίχουλα. 

Η Ελλάδα χάνει την χρυσή ευκαιρία όλοι οι κάτοικοί της να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ώστε να εντυπωσιάζονται οι τουρίστες όταν θα διαπιστώνουν πως οι άστεγοί μας, οι ζητιάνοι μας και οι πουτάνες μας είναι πτυχιούχοι. 

Είναι βέβαιο πως οι αλλαγές στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και το κέφι θα επιστρέψει στα σχολεία, αφού κακοπληρωμένοι και ανασφαλείς καθηγητές θα διδάσκουν υποψήφιους ανέργους και μετανάστες, ενώ, παράλληλα, οι μαθητές θα βλέπουν καθημερινά στα πρόσωπα των καθηγητών τους το μοντέλο του σύγχρονου σκλάβου που τους περιμένει μετά από μερικά χρόνια.

http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.