# #

6 Αυγ 2013

Ζεστό κρατικό χρήμα στον εργολάβο που διώκεται για κακούργημα

Εκτεθειμένη ηθικά και νομικά είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος της Καλαμάτας και η Πολιτεία , από την προκλητική και υποκριτική τους στάση, απέναντι στο εργολάβο – μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα από το Φλόκα Ηλείας, που πιάστηκε πρόσφατα από την αστυνομία και το δασαρχείο του Πύργου να θάβει τα σκουπίδια της Καλαμάτας στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης!
Παρά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του, τις κατασχέσεις των φορτηγών του και την προηγούμενη παραβατική του συμπεριφορά, όπως αυτή καταγράφεται με λεπτομέρειες, στις 27 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας την σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις πολύμηνες καταδίκες τους και τις πάνω από 20 παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος που εκκρεμούν ακόμα, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συνεχίζει να λαμβάνει «ζεστό» κρατικό χρήμα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν που μεταφέρει τα απορρίμματα που διαχειρίζεται .
Λίγες ημέρες μετά το σύλληψή του στο δρυοδάσος της Φολόης, ο δήμαρχος της Καλαμάτας , αδιαφορώντας προκλητικά για την..
συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά του εργολάβου και την καταστροφή που συντελεί στο περιβάλλον, υπέγραψε μαζί του την 1η Αυγούστου 2013 νέα σύμβαση και μάλιστα με απ” ευθείας ανάθεση για την μεταφορά των απορριμμάτων από τον δήμο της Καλαμάτας σε άγνωστο προορισμό…
Δείτε τη σχετική απόφαση
Όπως αναφέρεται στην σύμβαση που βρίσκεται αναρτημένη στη Διαύγεια ο εργολάβος Θεόδωρος Καράμπελας υποχρεούται: «να διαθέτει τα µεταφερόµενα απορρίµµατα σε νόµιµο χώρο» πλην όμως δεν διευκρινίζεται εκ του πονηρού ποιος είναι ο νόμιμος χώρος που πρόκειται να μεταφέρει τα απορρίμματα.
Κι όλα αυτά παρότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας τού έχει βεβαιώσει πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρείες-φαντάσματα.
Το θέμα έφτασε προχθές και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η Ηλεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τέσσερα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με παράνομες ενέργειες εργολάβου-μεταφορέα απορριμμάτων.
Η κ. Σαλτάρη αφού επικαλείται τα σχετικά δημοσιεύματα που καταγγέλλουν τον συγκεκριμένο εργολάβο να επιχειρεί να θάψει τόνους απορριμμάτων στην περιοχή Φλόκα, δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, με τελευταίο περιστατικό αυτό της 13ης Ιουλίου στο δρυόδασος της Φολόης στην ορεινή Ηλεία ερωτά :
1) Ποιος είναι ο νόμιμος χώρος για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας;
2) Ποιες οι οφειλόμενες πρόνοιες κατά την υπογραφή και εκτέλεση σχετικών συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτη προκειμένου να διασφαλίζεται η μεταφορά των δημοτικών απορριμμάτων σε νόμιμη εγκατάσταση διάθεσης ;
3) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να σταματήσει το τεράστιο αυτό οικολογικό έγκλημα που συντελείται με την ανοχή αυτοδιοικητικών φορέων και δικαστικών Αρχών;
Η κ. Σαλτάρη ζητά να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο Θεόδωρος Καράμπελας με τον Δήμο Καλαμάτας και όλα τα νόμιμα παραστατικά με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας προχωράει στις πληρωμές του εν λόγω εργολάβου.
Tου Μάκη Νοδάρου,apokalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.