# #

3 Αυγ 2013

Το σχέδιο του Μαξίμου για την αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής κατά του ΣΥΡΙΖΑ

megarmaximou
Το άκρως επικίνδυνο για την κοινωνία χαρτί της Χρυσής Αυγής παίζει ξεκάθαρα  η ΝΔ του Α. Σαμαρά, προκειμένου να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία και να ανακόψει την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχέδιο των δύο πολιτικών  άκρων, που στο ένα βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και στο άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται  ανοιχτά πλέον από τη ΝΔ, όπως φάνηκε και από την στάση των πρωτοπαλίκαρων του Σαμαρά, Δ. Σταμάτη και Σ. Κεδίκογλου, κατά την πρόσφατη χυδαία επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη Βουλή!
Είναι φανερό ότι το επιτελείο του Μαξίμου χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή, για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τις δύο δυνάμεις στην ίδια ζυγαριά των …
άκρων. Οι εμπνευστές και εφαρμοστές του σχεδίου ουδόλως ενδιαφέρονται, για την κραυγαλέα παραποίηση της πραγματικότητας, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως βαθειά  δημοκρατικό κόμμα είναι ανεπίτρεπτο να συγκρίνεται με την ρατσιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, με τη βοήθεια του τερατώδους μιντιακού μηχανισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ να χρεωθεί  στη συνείδηση του μέσου πολίτη το ένα άκρο στο πολιτικό δίπολο της όποιας μορφής βίας και των συγκρούσεων, που διαμόρφωσαν οι ίδιοι. Έτσι πιστεύουν ότι από τη μία η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ θα στιγματιστεί και από την άλλη το κόμμα της ΝΔ μπορεί να εμφανιστεί ως ο μόνος εγγυητής της ασφάλειας και της κοινωνικής ηρεμίας, κερδίζοντας πολιτικούς και εκλογικούς  πόντους.
Όποια αντίδραση των αγανακτισμένων πολιτών (όπως τα τελευταία γεγονότα κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Αττικό νοσοκομείο) χρεώνεται αυτόματα στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να λογοδοτεί συνεχώς. Αλλά και για τις βαρβαρότητες της Χρυσής Αυγής εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν συμβάλλει στη καλλιέργεια κλίματος μίσους και έντασης.
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του δόλιου σχεδίου τους, οι εγκέφαλοι του Μαξίμου, δεν δίστασαν να αναβιώσουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα και σχήματα (Μελιγαλάς, Γράμμος – Βίτσι κ.λπ.). Βέβαια, κατανοούν ότι με τις συγκεκριμένες επικίνδυνες πολιτικές επιλογές πριμοδοτείται η Χρυσή Αυγή, με ανυπολόγιστα, τραγικά αποτελέσματα για την χώρα και τον λαό της, στο όχι μακρινό μέλλον.
Όμως, κλείνουν τα μάτια στην ενίσχυση του ακροδεξιού κόμματος, γιατί βασικός στόχος τους είναι να κόψουν τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αρκετοί στη ΝΔ και στο επιτελείο Σαμαρά φέρονται να καλοβλέπουν τη συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, μετά τις επόμενες εκλογές,  εκτιμώντας ότι  μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του κόμματός τους στην εξουσία.
Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν  ότι όσο θα εντείνονται οι λαϊκές αντιδράσεις κατά των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, τόσο περισσότερο θα αξιοποιείται από τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή, ως το …βαρύ χέρι του συστήματος, που δεν εννοεί να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε πολλά, το επόμενο διάστημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.