# #

26 Σεπ 2012

Εμείς τους ψηφίσαμε αυτούς?

thumb

1 σχόλιο:

  1. Κραυγή Κρατουμένων: Ζητάμε μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια

    Οι κρατούμενοι σε Κορυδαλλό,Τρίκαλα, Γρεβενά, Λάρισα, Δομοκό, Αλικαρνασσό, Κέρκυρα, Πάτρα, Μαλανδρίνο, Κομοτηνή, Διαβατά, Χίο, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην αποχή από τις εργασίες.

    Όπως σημειώνεται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «η μορφή αυτή αγώνα μπλοκάρει στην ουσία τη λειτουργία της φυλακής, καθώς οι περισσότερες εργασίες (μαγείρεμα, διανομή συσσιτίου, καθαριότητα, αποκομιδή των σκουπιδιών, διαφόρων ειδών μεταφορές, μπακάλικο, καφενείο κ.λπ. ακόμα και η διανομή των πραγμάτων που μπαίνουν στη φυλακή μέσω του επισκεπτηρίου) γίνονται από τους κρατούμενους».

    Η Πρωτοβουλία κάνει λόγο για «αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης» και σημειώνει ότι λόγω της κινητοποίησης υπάρχει μια «ιδιότυπη απεργία πείνας» καθώς το συσσίτιο περιορίζεται. Ενδεικτικά αναφέρει πως στον Κορυδαλλό «το συσσίτιο περιλαμβάνει ένα γιαούρτι το μεσημέρι και ένα κρουασάν το βράδυ εδώ και δέκα ημέρες για 2.500 χιλιάδες κρατούμενους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα υγείας και εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών κράτησης».

    «Η κατάσταση είναι πλέον οριακή, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να κωφεύει και να διοχετεύει ανυπόστατες πληροφορίες, όπως ότι η εξέγερση της Κυριακής στον Κορυδαλλό δεν οφείλεται στην πείνα και στην απελπισία αλλά στο θιγμένο θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων κρατουμένων»

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.