# #

28 Σεπ 2012

Έδωσα φακελάκι...


Έδωσα φακελάκι...
Ένα κίνημα πολιτών στο Διαδίκτυο, 40 ιστορίες διαφθοράς, 24.550 ευρώ σε «φακελάκια». 
Με τη διαφθορά στις υπηρεσίες να κυριαρχεί, το ..
κίνημα «Έδωσα Φακελάκι», μία μη κερδοσκοπική ψηφιακή πλατφόρμα, δημιουργήθηκε για να τιθασεύσει το φαινόμενο, παρουσιάζοντας καταγγελίες πολιτών που αναγκάστηκαν να δώσουν «φακελάκι».
Στην ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τη φύση, τον αριθμό, τον τρόπο, τον τύπο, το χώρο, τη συχνότητα και τις αξίες πράξεων διαφθοράς. Οι καταγγελίες γίνονται ανώνυμα.
Μέχρι στιγμής στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται 40 ιστορίες διαφθοράς, βάσει των οποίων τα σύνολο των χρημάτων που έχει δοθεί για «φακελάκι» ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα νούμερο ένα στη διαφθορά υπηρεσία είναι τα νοσοκομεία σε ποσοστό 47,5%. Τη δεύτερη θέση με 40% κατέχουν τα διπλώματα οδήγησης και ακολουθούν οι εφορίες με 5%, η Πολεοδομία, οι δήμοι και το υπουργείο Υγείας με 2,5%.
Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από την Αθήνα (47,5%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ανατολική Αττική με 12,5%.
«Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ανώνυμα αν δωροδοκήσατε ή αντισταθήκατε ή ακόμα κι αν δωροδοκηθήκατε. Αυτός ο διάλογος θα μας επιτρέψει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, θα εμφυσήσει εμπιστοσύνη στο να καταλάβουμε πώς να χειριστούμε μία κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε αδύνατους και ακόμα θα προσεγγίσει τη λογική εκείνων που συμμετέχουν σε μια τέτοια συναλλαγή ως παραλήπτες» αναφέρει η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Έδωσα Φακελάκι», Χριστίνα Τρεμόντι.
logioshermes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.