# #

9 Ιουλ 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ


 ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…!!!


 Σχολιάζει ο Περικλής Αθανασόπουλος

Ο "εμπειρος" 62αρης

Δύο ήταν τα χθεσινά σημεία που πρέπει να επικεντρωθούμε και να αναλύσουμε στα οποία αναφέρθηκε,  όχι τυχαία βέβαια χθές στην ομιλία του στη βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας κ. ΣΑΜΑΡΑΣ.

  •   Το ένα ότι κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ότι είναι ο αβανταδόρος της δραχμής .
  •   Το άλλο, οτι απασφαλίσε την κοινωνία  προκαλώντας με την αναφορά του στο ΝΙΚΟ  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ.
Οι 40αρηδες του 15μελούς
Και οι δύο αυτές αναφορές, στην ουσία είναι πρακτικές που ο ίδιος έχει κατά νου να εφαρμόσει και ξεκίνησε από τώρα, προκαθορίζοντας  τα θύματα για να  φορτώσει τα όποια προβλήματα.

Το σύστημα πλέον τώρα μπαίνει για τα καλά στην ουσία και ετοιμάζεται να επιβάλλει το πρόγραμμα του δια ροπάλου.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ακριβώς το μέγεθος της αδιαλλαξίας και της αποφασιστικότητας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, πρέπει με μία ματιά να  προβληματιστούμε, για το   ότι  τα τελευταία δύο χρόνια έχουν "φαγωθεί" απο  δύο μεγάλα κόμματα τρις αρχηγοί και δύο πρωθυπουργοί παραμένοντας "αλλαλοι" στο περιθώριο


ΣΑΜΑΡΑΣ: O ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο  ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Πριν από τις εκλογές ο ΣΑΜΑΡΑΣ κατηγορούσε έντεχνα τον ΤΣΙΠΡΑ ότι στην περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΥΖΑ 1ο κόμμα θα γυρίσει την Ελλάδα στην δραχμή, το ίδιο επανέλαβε και χθες στη βουλή και μάλιστα με τρόπο τέτοιο που δεν μπορεί να το τεκμηριώσει.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σήμερα το ευρώ κλονίζεται και καταβάλλεται προσπάθεια από την ΜΕΡΚΕΛ να διατηρηθεί υποδουλωμένο στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, δηλαδή στην ουσία στη Γερμανική Τράπεζα.

Αυτό που επιδιώκει η ΜΕΡΚΕΛ και ο ΟΛΑΝΤ  είναι να μπορέσουν μέσα από μνημόνια να δεσμεύσουν κρατικές περιουσίες των κρατών μελών, και αφού τις αποκτήσουν ,οι οποίες δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, να προχωρήσουν με αυτές ενέχυρο στην πραγματοποίηση του "ονείρου" των κρατών του Νότου, δηλαδή στην ...δημιουργία Ευρωομόλογου, υποθηκεύοντας τις περιουσίες των άλλων ενώ την διαχείριση θα την έχει στην ουσία η Γερμανία.

Αυτό είναι που θέλει άμεσα να υλοποιήσει ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ, με τον ειδικό σε τέτοιου είδουςδιατραπεζικά  προϊόντα κ ΣΤΟΥΡΝΑΝΡΑ, δηλαδή να «δεσμεύσει την δημόσια περιουσία» υπέρ του Ευρωταμείου.

Από την στιγμή που θα καταφέρει κάτι τέτοιο, θα τραβήξουν οι δανειστές μας μια πτώχευση, και θα μας φέρουν στη δραχμή με τέτοια ισοτιμία, ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ είναι μανούλα σε αυτά, από 1:340,75 EΥΡΩ το 2001 σε 1:1300δρχ, περίπου δηλαδή 4 φορές επάνω, και να είμαστε ευχαριστημένοι.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ενω η αξία της δεσμευόμενης περιουσία μας θα είναι στα σημερινά  επίπεδα  το  χρέος θα αποπληρώνεται στο τριπλάσιο, πέραν της ανατίμησης που θα λάβει η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού δημοσία μετά την ανάκαμψη της χωρας.

Με απλά λόγια αν σήμερα η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού δημοσία έχει μια αξία, αμέσως μετά από όλα αυτά , για να την ξαναποκτήσουμε θα πρέπει να πληρώσουμε περίπου 5 φορές πάνω.

Η πλάκα είναι ότι αφού από την μία θα κερδοσκοπήσουν τα ευρωπαϊκά τραπεζικά συστήματα που εκπροσωπεί σήμερα ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού, από την άλλη θέλει να  υπάρχει και ένας ένοχος για αβανταδόρος, τον οποίο τον ορίζει από σήμερα και δεν είναι άλλος από τον κ. ΤΣΙΠΡΑ.

Το σίγουρο είναι ότι, είτε έρθουμε στην δραχμή είτε όχι, ο κ ΣΑΜΑΡΑΣ θα είναι ο "εντιμότατος πολιτικός" και ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ του 15μελούς,  ο ένοχος .


ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Σήμερα που ρωτήθηκε ο κ. Φωτόπουλος για την αναφορά του Πρωθυπουργού στο όνομα του, αρκέστηκε σε ένα χαμόγελο χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Όταν πριν δύο χρόνια ο Γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ξυνίδης είχε προτείνει στον Κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ κομματικά μεγαλεία, του είχε απαντήσει ότι « σ ευχαριστώ σύντροφε για την σπουδαία τιμή που μου κάνει το Κίνημα, αλλά η θέση μου είναι ταγμένη στο μέλλον της ΔΕΗ και των εργαζομένων».

Σε ερώτηση τότε του thoureiou γιατί δεν δέχτηκε, αρκέστηκε να δείξει στοίβα αποκόμματα εφημερίδων από αναφορές σε συνδικαλιστικά στελέχη που είχαν εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα και δήλωσε ότι « έμενα μου αρκούν τα 2.000 ευρώ περίπου που παίρνω για να ζήσω την οικογένεια μου, δεν θέλω άλλα».

Όταν επισκέφτηκε ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ τον κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ και του πρότεινε να έρθει στο ΣΥΡΥΖΑ ο ΝΙΚΟΣ του απάντησε ευγενικά» Σ ευχαριστώ πρόεδρε και με τιμά η πρόσκληση σου ιδιαίτερα, αλλά εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ».

Πριν περίπου μερικούς μήνες φανερά στενοχωρημένος από την πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ που αγαπούσε και πίστευε στις ιδέες του, σε πολύ στενό κύκλο μονολογούσε, « δεν είναι αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ το δικό μας είναι κάτι άλλο, δεν είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτό», και γι αυτό το τελευταίο διάστημα είναι τραβηγμένος στην άκρη και παρακολουθεί.

Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ πέρα απ’ όλα είναι ιδεολόγος και μαχητής, πάνω απ, όλα όμως είναι έντιμος και ανθρώπινος, ούτε μια τρίχα του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ δεν αξίζει ο   ετερόφωτος γόνος της ΜΠΕΝΑΚΙ και του Κολεγίου κ. ΣΑΜΑΡΑΣ.

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ  με την αναφορά του χθες στον κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, στην ουσία έχρησε ένοχο για τα επερχόμενα που θέλει να επιβάλλει δια ροπάλου και ξεκίνησε τις προκλήσεις.

Τέλος αν θα μπορούσε ποτέ ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ μόνο τότε θα μπορούσε να πείσει τον σκεπτόμενο Ελληνικό λαό ότι δεν σκέφτεται την ρήξη.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σε συνδυασμό με αυτό που είχε πει ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ότι όταν γίνει Πρωθυπουργός θα βγάλει τις κουκούλες, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με την φράση αυτή οι κ. ΤΣΙΠΡΑΣ και ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ για τον κ. ΣΑΜΑΡΑ είναι  οι κουκουλοφόροι.

Η παραδοσιακή δεξια σε όλο της το μεγαλείο με τον Πρόεδρος της Βουλής κ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, να "κόψει" με μαχαίρι την επιθυμία του Αλ. Τσίπρα  πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθές στη βουλή να απαντήσει επί προσωπικού στον Πρωθυπουργο.

Το σίγουρο είναι ότι σαν Έλληνας πολίτης δεν ήθελα με το ξεκίνημα μιας νέας κυβέρνησης με πολύ δύσκολο έργο μια τέτοια φρασεολογία, θα προτιμούσα έναν συναινετικό λόγο χωρίς προκλήσεις, η συνέχεια θα δείξει ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.