# #

11 Ιουλ 2012

Aφού οι Έλληνες βιομήχανοι δεν θέλουν τις μειώσεις μισθών, ποιοι πιέζουν για αυτό το μέτρο που δήθεν θα φέρει ανάπτυξη και γιατί;

 
 Υπέρ της επαναφοράς του βασικού μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν τη μείωση του 22%, και της διατήρησης της ισχύος της μετενέργειας, τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στα πλαίσια του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων. 
Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα», την...
  αντιμετώπιση της «κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας», όπως την αποκάλεσε και εξέφρασε την απορία του γιατί οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι και ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ, δεν αναδεικνύουν αυτό το θέμα ως πρωτεύον.

«Δε μπορούμε να μιλάμε για τους μισθούς και να μην σκεφτόμαστε τους άμισθους» είπε χαρακτηριστικά.
Κύκλοι του ΣΕΒ υποστήριζαν πάντως, ότι απαιτούνται, εκτός των άλλων, επείγοντα αναπτυξιακά μέτρα και τόνιζαν ότι η «ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη και δεν λειτουργεί».

Από το μεσημέρι, ο υπουργός Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Εργασίας τόνισε, ότι η παρατεταμένη ύφεση έχει δημιουργήσει ασφυκτικό και επώδυνο οικονομικό περιβάλλον και πρόσθεσε, ότι «απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες, που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα στην αγορά εργασίας».
Αναφέρθηκε επίσης στην «πολύ υψηλή ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τα χαμηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει την πρόθεση «να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο», και ζήτησε από τους κοινωνικούς εταίρους, να συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο «για την εύρεση νέων, αποτελεσματικών και κοινά αποδεκτών λύσεων».

Ο κ. Βρούτσης, κατέληξε λέγοντας ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις έννοιες: «Ισορροπία, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη».

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνιζαν, ότι οι συναντήσεις που γίνονται, έχουν σαν στόχο να επιτευχθεί μια κατ' αρχήν συναίνεση των κοινωνικών εταίρων, στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαβούλευση για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτικών ενώσεων, συνδικάτων και κυβέρνησης και εν συνεχεία να προχωρήσει η συζήτηση για τη επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.
Η πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη.


 http://greece-salonika.blogspot.com/2012/07/blog-post_8918.html#ixzz20GHeD6G0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.