# #

14 Ιουλ 2012

Πέφτει η Μαδρίτη και ο κόσμος λουφάζει...!!!




Ενώ γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις των Ισπανών ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι, συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στη Μαδρίτη ανάμεσα σε ανθρακωρύχους και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ...( όπως θά λεγαν και οι παπαγάλοι στην Ελλάδα) πληγεί ο τουρισμός και η εικόνα της Ισπανίας στο εξωτερικό. 


 Ομάδα διαδηλωτών -τίποτα ασφαλίτες θα ήταν- πέταξε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες που, αν και είναι πλαστικές, δυστυχώς δεν κάνουν γκελ να γυρίσουν πίσω και να χωθούν στην ...
κωλοτρυπίδα κάποιου μπάτσου.


 Οι ανθρακωρύχοι έφτασαν στην Μαδρίτη μετά από πορεία 400 χιλιομέτρων και διαμαρτύρονται για την κυβερνητική απόφαση περικοπής των δημοσίων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, ζητώντας -αντί για 60%- να κόψουν 10%. 


 Βέβαια, αν είσαι ανθρακωρύχος και θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά δεν πας με πανό έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας. 
Πας με δυναμίτες και τότε να δούμε ποιος σκατόμπατσος θα σε χτυπήσει ή θα σε πυροβολήσει – άσε που θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά σου αμέσως και θα διπλασιαστεί και ο μισθός σου. 


 Από την άλλη, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι επειδή θέλεις να παραμείνεις ανθρακωρύχος. 
Δηλαδή, διαμαρτύρονται επειδή θέλουν να παραμείνουν σκλάβοι. 


Δεν είναι δουλειά αυτή, ρε φίλε, δεν είσαι ποντίκι, άνθρωπος είσαι, και πρέπει να είσαι έξω στον ήλιο και να λιάζεις ανέμελος τ’ αρχίδια σου, οπότε να κλείσουν αμέσως όλα τα ανθρακωρυχεία του πλανήτη.


 Μια άλλη λύση είναι να βάλουμε τους τραπεζίτες να δουλεύουν στα ανθρακωρυχεία, να σαπίσουν τα πνευμόνια τους των καριόληδων.


 Εν τω μεταξύ, πολλοί Έλληνες πιστεύουν πως οι Ισπανοί αντιστέκονται και εμείς τα ξύνουμε -και θαυμάζουν πολύ τους Ισπανούς και τους θεωρούν γαμάτους και επαναστάτες- αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως οι Ισπανοί ψήφισαν πριν από μερικούς μήνες και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα μαζί με το δεξιό Σοσιαλιστικό Κόμμα πήραν 73%. 


 Και δεν μπορείς να πεις πως οι Ισπανοί δεν ήταν υποψιασμένοι για το τι πρόκειται να τους συμβεί, αφού -εκτός από το παράδειγμα της Ελλάδας- υπήρχε και η Πορτογαλία που είναι δίπλα τους. 


 Τέλος πάντων, ο ένας λαός περιμένει τον άλλον να κάνει την επανάσταση γιατί είμαστε όλοι αποχαυνωμένοι και τεμπελχανάδες, και δεν πιστεύουμε ακόμα πραγματικά πως μπορούμε και αξίζουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. 


Θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να δουλεύουμε στα ανθρακωρυχεία. Γάμησέ τα. 


 Δεν πιστεύω οι Ισπανοί να το συνεχίσουν με τις διαδηλώσεις -στον τομέα της σύγκρουσης εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι και οι Ισπανοί μας θαυμάζουν γι’ αυτό- αλλά, αν, παρ’ όλα αυτά, με διαψεύσουν και συνεχίσουν να διαδηλώνουν αγωνιστικά για να έχουν το δικαίωμα να δουλεύουν σαν ανθρακωρύχοι, να τους στείλουμε τον Λουκάνικο να τους καθοδηγήσει, γιατί το σκυλί έχει μαραζώσει εδώ στην Ελλάδα με την δουλοπρέπεια που μας δέρνει. 


 (Η κυρία στη φωτογραφία δεν είναι ανθρακωρύχος. Federico, κάνα μέιλ με πληροφορίες δεν θα στείλεις;)


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.