# #

12 Ιουν 2012

Τα παππούδια μας που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το γνωρίζουν αυτό...???


Τέλος οι συντάξεις από το Δημόσιο; Προωθούν σχέδια ιδιωτικής συνταξιοδότησης...


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_0340.jpeg..
Η βιωσιμότητα των εθνικών συνταξιοδοτικών ταμείων είναι στα όριά της λέει ο ΟΟΣΑ και έτσι προωθεί δυο σχέδια παράλληλα
Από τη μια την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 και 67 έτη στις χώρες που δεν έχουν άμεσο πρόβλημα και από την άλλη την προώθηση ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
Μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, το προσδόκιμο της ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά επτά χρόνια στις αναπτυγμένες οικονομίες, τονίζει ο διεθνής Οργανισμός. 
Η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί στα 65 στις μισές από τις χώρες του ΟΟΣΑ (Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Ελβετία, Τουρκία, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Σουηδία κλπ) και στα 67 με 69 χρόνια σε άλλες ..
13 (Γερμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βρετανία, Δανία, Ιταλία κλπ).
Από την πλευρά του ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις οφείλουν να προσανατολισθούν στην επίσημη σύνδεση της συντάξιμης ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής, όπως στη Δανία, ή την Ιταλία και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να προωθήσουν τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα», προκειμένου τα δικά τους εθνικά συνταξιοδοτικά συστήματα να γίνουν ταυτόχρονα «χρηματοοικονομικώς βιώσιμα και προσαρμοσμένα».
Ομως,σύμφωνα με το newsit.gr, στις 13 χώρες, που έχουν θεσπίσει υποχρεωτικά ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα (όπως η Αυστραλία, ή η Χιλή), οι συνταξιοδοτούμενοι μπορούν να ευελπιστούν ότι θα απολαύσουν το 60% των καθαρών κερδών τους.
Στις χώρες όπου το εθνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι σχετικώς αδύναμο και όπου τα ιδιωτικά προγράμματα έχουν καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα (Γερμανία, Κορέα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ιαπωνία), «μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα πρέπει να αναμένουν κάθετη πτώση των εισοδημάτων τους», επισημαίνει ο ΟΟΣΑ

2 σχόλια:

  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ
    Είμαι κι εγώ παππούς. Έκανα παιδιά έκανα εγγόνια, δούλεψα σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία 41 χρόνια και από ηλικία 13 ετών. Βγήκα κανονικά σε σύνταξη με 11.030 ημέρες εργασίας. Μόλις βγήκα στη σύνταξη έπαθα έμφραγμα το οποίο με έστειλε στο χειρουργείο για τετραπλή παράκαμψη αρτηριών στην καρδιά. Τα τελευταία 2 χρόνια ο γιος μου (με ένα παιδί) και ο γαμπρός μου (με δύο παιδιά το ένα φαντάρος σε νησί)είναι άνεργοι όπως και πολλά άλλα παιδιά που γνωρίζω. Από την πετσοκομμένη (360 ευρώ)σύνταξή μου βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά μου όπως και κάθε άλλος γονιός που ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ για να πάρει αυτή την μαγκούφα σύνταξη που όλοι οι τεμπελχανάδες πολιτικοί νομίζουν και έχουν αυτή την εντύπωση ότι μου τα χαρίζουν τα όσα παίρνω. Πιστεύεις λοιπόν κι εσύ απληροφόρητε αρθρογράφε ότι εμείς που δουλέψαμε από 35 έως 40 χρόνια ψηφίζουμε αυτά τα κόμματα που λες εσύ για να μας κόβουνε τα λεφτά που μετά από πολλούς κόπους και χρόνους μας δίνουν σήμερα; Αλλού να το ψάξεις αγαπητέ απληροφόρητε...να τους ψάξεις στους τεμπέληδες που δούλεψαν 10 χρόνια γλείφοντας κώλους βουλευτών...είναι αυτοί που παίρνουν 200 έως 300 ευρώ των μήνα και είναι ευχαριστημένοι γιατί το γλείψιμο ήταν άκοπο. Μια άλλη ξεφτιλισμένη ράτσα είναι αυτοί με τις μαϊμού συντάξεις (υποψιάζομαι μερικούς)κάτι "τυφλοί" οδηγοί σε ταξί, κάτι "ψυχολογικά" άρρωστοι και πολλοί άλλοι που κι εσύ ξέρεις.Φαντάζομαι να μην είσαι κι εσύ από τα παιδάκια που παίρνει χαρτζιλίκι από τον συνταξιούχο μπαμπά...δηλαδή κατηγορείς και τον δικό σου πατέρα. ΟΧΙ φίλε...άσε τους παππούδες και πάρε το κώλο σου και βγες να αγωνιστείς με όποιο τρόπο μπορείς να διώξεις τους τύραννους, εγώ κάποτε 17άρης έτσι έκανα μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Κοιμήσου ήσυχα...οι παππούδες σπάνια κάνουν λάθη, έχουν γίνει πάνσοφοι από τα δικά τους λάθη. Κάποτε όταν θα είσαι κι εσύ παππούς, θα τα δεις όλα πιο σωστά χωρίς να σε καθοδηγούν τρίτοι και προπάντων ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Όχι λοιπόν, οι παππούδες πάνω από όλα έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αυτούς που λες τους έχουνε ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ.....ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ
    ΒΓΕΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ

    Ο παππούς κυρ Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

    Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΦΕΡΣΟΥ ΤΙΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.