# #

16 Ιουν 2012

Ρόμπιν Λέιν Φοξ: Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες!







Έναν σύμμαχο και μάλιστα με διεθνές κύρος απέκτησε η Ελλάδα από το πουθενά…σε ότι αφορά το θέμα των Σκοπίων. 

Ο Βρετανός καθηγητής της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ υποστηρίζει -και μάλιστα με μαίνος- πως δεν ευσταθούν οι επί χρόνια τοποθετήσεις των Σκοπιανών που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και να είναι οι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ που θεωρείται από τους επιφανέστερους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνώντες της γείτονας χώρας, αλλά και οι απλοί πολίτες υποστηρίζουν πως η γη τους είναι αυτή που «γέννησε» τον Μέγα Αλέξανδρο και κατά επέκταση η Μακεδονική αυτοκρατορία άρχιζε από τα εδάφη τους και με αυτά τα επιχειρήματα προσπαθούν να καπηλευτούν τον όρο Μακεδονία και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η τοποθέτηση του διεθνούς κύρους Βρετανού καθηγητή, έπεσε πάνω τους ως κεραυνός εν αιθρία σε μια χρονική περίοδο όπου η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνεχείς προκλήσεις των «πολυμήχανων» γειτόνων της, καθώς βρίσκεται σε ...

προεκλογική περίοδο με μία μεταβατική Κυβέρνηση που δεν μπορεί να αντικρούσει τις συνεχείς αυθάδεις προκλήσεις τους.

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική»



«Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ξεκαθαρίζει ο Βρετανός καθηγητής. Ο ίδιος είναι από τους κορυφαίους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας στον κόσμο
οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως η άποψη του στηρίζεται σε αναμφισβήτητα ιστορικά τεκμήρια.

«Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο της Βορείου Ελλάδας, που κατοικείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελληνικά ονόματα, έχουν το ελληνικό ημερολόγιο τη λατρεία των αρχαίων Ελλήνων», εξηγεί ο Φοξ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι Μακεδόνες που είναι Έλληνες έχουν κοινά στοιχεία με τους υπόλοιπους «γείτονες» τους στην αρχαιότητα. Οι κοινοί παρανομαστές, η θρησκεία, η γλώσσα, το ημερολόγιο που χρησιμοποίησε κατά την επιχειρηματολογία του ο καθηγητής δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και σε αντίθετη περίπτωση αν κάποιος το τολμήσει κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ανιστόρητος ή ακόμη και επικίνδυνος. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση θα «ξεσκεπαστεί» μια επί χρόνια πολιτικοϊστορική απάτη.


Λάβρος κατά των Σκοπιανών


Μάλιστα, ο Βρετανός καθηγητής χαρακτήρισε εξωφρενικές τις αιτιάσεις των Σκοπίων που δεν δείχνουν να έχουν δόση λογικής. 

«Εκείνοι που ζουν στα Σκόπια και υποστηρίζουν ότι εκεί είναι η Μακεδονία, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αμαθείς και εξωφρενικοί» , επισημαίνει, σημειώνοντας με νόημα: «Είναι σαν να πει κανείς ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει τις ρίζες του στη Λευκορωσία κι ότι η Οξφόρφη ήταν το Μινσκ». Με αυτό το παράδειγμα ταρακούνησε τους Άγγλους που κατάλαβαν το μέγεθος του θέματος της Μακεδονίας.

Όμως ο Ρόμπιν Λέιν δεν στάθηκε μόνο εκεί και συνεχίζοντας υπογράμμισε την περίεργη στάση των Ελλήνων που κρύβει μέσα της και μια δόση απάθειας, «Τι έχουν να πουν σε αυτό όσοι Έλληνες δηλώνουν ανοιχτοί σε σύνθετη ονομασία ή όσοι λένε ότι «δεν ξέρουν καμία χώρα που να λέγεται Σκόπια»;

 Σε αυτή την ερώτηση του υπάρχει έμμεσος σχολιασμός για τους Έλληνες πολιτικούς που αμαχητί και χωρίς να προστατεύσουν το αυτονόητο, έπεσαν στην παγίδα των Σκοπίων, αλλά και των δυνάμεων που εξυπηρετούν αυτά, θέτοντας σε αμφισβήτηση ιστορία περισσότερη από 2500 χρόνων. 

Ο ιστορικός διερωτάται αν η διαδικασία της επιλογής του ονόματος με βάση γεωγραφικό προσανατολισμό τα επόμενα χρόνια θα αλλοιωθεί και οι Σκοπιανοί θα κρατήσουν μόνο τον όρο Μακεδονία, επομένως με την υπομονή τους και με την πονηριά τους θα μπορέσουν να πιάσουν τον εδώ και 25 χρόνια στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να αναγνωριστούν και επίσημα ως…Μακεδόνες!


Ρεύμα


Μετά από την…ακαδημαϊκή επίθεση που δέχθηκαν οι Σκοπιανοί από τον Λέιν Φοξ, δεν έχουν καταφέρει να αντιδράσουν, δεν έχουν συνέλθει από το σοκ!
Μάλιστα φοβούνται ότι μετά από την άποψη που εξέθεσε και επίσημα ο Βρετανός Ιστορικός μελετητής της Ιστορίας της Μακεδονίας, θα ακολουθήσουν και άλλοι ισάξιοι επιστήμονες αυτό το ρεύμα. 

Η δημιουργία ενός ακαδημαϊκού μπλοκ που δεν θα στηρίζεται σε Έλληνες και του οποίου οι προσωπικότητες θα έχουν αναγνωρίσιμο κύρος στην παγκόσμια κοινότητα θα είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουν τόσα χρόνια να αποδείξουν πως ο ελεφάντας δεν είναι ελέφαντας και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Μακεδονία δεν είναι ελληνική.

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.