15 Ιουν 2012

Ελλλάδα 2012: Πληρώνουν για να…δουλεύουν !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ???Απίστευτο και όμως ελληνικό. 

Εφεξής 5.000 περίπου συμβασιούχοι πανελλαδικά θα πληρώνουν για να δουλεύουν ή στην καλύτερη περίπτωση θα βάζουν στην τσέπη όχι περισσότερο από 300 ευρώ. 

Ναι, οι μισθοί Βουλγαρίας είναι ήδη εδώ. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που εστάλη πριν από 3 μέρες στους δήμους, οι συμβασιούχοι θα αντιμετωπίζονται ως εργολάβοι, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα τους ζητούνται εγγυητικές τραπεζικές επιστολές προκειμένου να πάρουν το μισθό τους.

«Η εγκύκλιος αφορά όλους τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει, αλλά τα δικαστήρια τους δικαίωσαν και έτσι επέστρεψαν στις θέσεις τους», εξήγησε στο REDALERT η πρόεδρος των συμβασιούχων έργου του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλεξία Μαργαρίτη...
Σύμφωνα με την ίδια η πρωτοφανής εγκύκλιος αφορά 604 άτομα στο δήμο Θεσσαλονίκης εκ των οποίων 331 εποχικοί (οχταμηνίτες), 129 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – τετράωρα – και 144 με συμβάσεις έργου. Πανελλαδικά, εκτιμάται ότι το θέμα που προέκυψε αφορά περίπου 5.000 άτομα και δεν αφορά μόνον τους δήμους αλλά και άλλες υπηρεσίες. 

Ο συμβασιούχος έργου θα πρέπει να καταθέσει σε τράπεζα, υπέρ του δήμου όπου εργάζεται, τις μεικτές αποδοχές του προκειμένου να του καταβληθούν στην συνέχεια οι καθαρές αποδοχές του. «Μα αν είχαμε ήδη τα λεφτά ποιος ο λόγος να εργαστούμε?» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Μαργαρίτη και χαρακτήρισε στοχευμένη την εγκύκλιο του Γενικού λογιστηρίου του κράτους. 

«Ο τελικός σκοπός είναι η εξόντωσή μας. Μετά από τόσο δικαστικό αγώνα καλούμαστε να δουλέψουμε αμισθί», πρόσθεσε. 

Το πιο…αισιόδοξο σενάριο δίνει την δυνατότητα στον συμβασιούχο να προσφύγει στο δικαστήριο ( και μάλιστα στο ίδιο το οποίο τον δικαίωσε για την επιστροφή στην δουλειά του) και να διεκδικήσει την καταβολή ως εγγύησης του 50% των μεικτών αποδοχών του. 

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την κ. Μαργαρίτη, αν κάποιος αμείβεται μεικτά 1000 ευρώ θα μπορεί μετά την προσφυγή στο δικαστήριο να καταθέτει ως εγγύηση το μισό δηλαδή 500 ευρώ για να πάρει μετά από μέρες τον καθαρός μισθό ύψους περίπου 800 ευρώ.Θα έχει κερδίσει δηλαδή το..αστρονομικό ποσό των 350 ευρώ! 

To ιστορικό της εγκυκλίου Με την εγκύκλιο αυτή ενεργοποιούνται και γνωστοποιούνται προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες οι νέες διατάξεις του ν. 4072/12 που, με στόχο τη διαφύλαξη των οικονομικών του κράτους, περιορίζει ασφυκτικά την εκτέλεση πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων, ασφαλιστικών μέτρων, προσωρινών διαταγών κ.λπ. 

Όποιος κερδίζει τέτοια απόφαση για να πληρωθεί πρέπει να φέρει ισόποση τραπεζική εγγυητική επιστολή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το Δημόσιο ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε, εφόσον κερδίσει την επόμενη ή την τελική δίκη, κάτι που μπορεί να γίνει μετά από χρόνια.

πηγη

1 σχόλιο:

 1. Οι ΔΩΔΕΚΑ (12) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!

  Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι εννοούμε λέγοντας οι "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ όμως αμφιβάλλω αν κανείς τις γνωρίζει και πολύ περισσότερο αν τις κατανοεί.Σας τις παρουσιάζω και θα καταλάβετε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει ενιαία φωνή και πιθανόν ποτέ δε θα το κάνει:

  1. Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) - ευρωκομμουνιστική / οικολογική συνιστώσα - 2004

  2. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) - σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες 2007

  3. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004

  4. Ενεργοί Πολίτες - δημοκρατική πατριωτική αριστερά - 2004

  5. Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) - ενωτικοί κομμουνιστές / αριστεροί - 2004

  6. Κόκκινο - τροτσκιστές κομμουνιστές - 2004

  7. Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) - μαοϊκοί κομμουνιστές - 2007

  8. Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ) - πολιτική (αριστερή) οικολογία - 2008

  9. Ρόζα - πολιτική ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - 2008

  10. Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004

  11. Ανένταχτοι Αριστεροί του Χώρου Διαλόγου Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα - ΑΠΟ - 2011

  12. Ριζοσπάστες - 2011

  Αν αυτοί όλοι γίνουν κυβέρνηση, ο Τσίπρας θα μπορεί να τους ελέγχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.