# #

27 Μαρ 2012

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...



Δε εἰναι τυχαίο που στήσανε τον κακομοίρη τον  δημοτικό αστυνομικό, επίκουρο δίπλα στις καλλίπυγες αστυνομικίνες, τα στραβάδια με την τσάκιση στην τρίχα και τους ανεγκέφαλους διοικητές των σιδερόφραχτων παιδιών με τους ψεκαστήρες.


Δε είναι τυχαίο που 25η Μαρτἰου ανήμερα ήρθε και το πρώτο charter με τους νορβηγούς και μόνο το δεύτερο φορτωμένο με γερμανούς.

 Δεν είναι τυχαίο που την ώρα που εμείς, μαζί με τις γλυκούτσικες αστυνομικίνες, δακρύζαμε μαζί από το σπρέι του πιπεριού μέσα στον κήπο του Ρεούφ Πασά, την ίδια πάνω-κάτω ώρα, η δημοτική μας σύμβουλος επόπτευε το κέρασμα των πρώτων πρόβειων τουριστών της σαιζόν με πλαστικό ποτηράκι και ασορτί πιατάκι.

 Πήγαινε καλή μου να βγάλεις το καλό σερβίτσιο για την επόμενη φορά, γιατί είναι ..γουρσουζιά η πλαστικούρα.

 Πρώτη φορά στη ζωή μου έβηχα κι έκλαιγα δίπλα σε μεσόκοπα όργανα της τάξης και κλαμένα κοριτσάκια με πράσινες μύξες στα ρουθούνια.

 Είδα -όσο μπορούσα δηλαδή να δω μέσα από τα πρησμένα μου μάτια- έξαλλους πατεράδες και μανάδες γεμάτες ανησυχία για τα αποκομμένα παιδιά τους που ετοιμάζονταν να παρελάσουν μισή παρέλαση, έτσι για να περάσει ο τσαμπουκάς των πολιτικών ταγών.

 Γιατί τέτοιοι αρχοντοχωριάτες είναι αυτοί οι ταγοί, όλοι τους μαζί, και γι’ αυτό τα καταντήσανε τα Χανιά ἐτσι που τα καταντήσανε, οι ανεπιθύμητοι.

 Κάτω από τους ψεκαστήρες πιπεριού, γέροι, γυναίκες, παιδιά και σκυλιά, ρίξαμε μαύρο δάκρυ.
 Ένα στρουμπουλό αγοράκι ρωτούσε μυξοκλαίγοντας, να μάθει γιατί το κάνει αυτό η αστυνομία.
 Γιατί είναι γαϊδούρια απάντησε με κομμένη την ανάσα η συνοδός του. Γαϊδούρια είναι οι εντολοδόχοι, σκέφτηκα.
 Οι σιδερόφραχτοι είναι μόνο τα σαμάρια. Τον κ. Δήμαρχο δεν τον είδαμε γιατί είχε κρυφτεί πίσω από τα κακοπληρωμένα όργανα της τάξης. Τα δακρυγόνα μαζί δεν τα φάγαμε. Δεν είναι τυχαίο



Αλλά για να μην αφήσουνε το πράγμα να τελειώσει εκεί, ώστε να ξεθυμάνει και να διαλυθεί κι ο κόσμος βρίζοντας χαμηλόφωνα μέσα στο θαλπερό απομεσήμερο, όχι, διάλεξαν οι ανεγκέφαλοι να συλλάβουν κι από πάνω, δυο-τρεις από το μικρό σωρό των ατίθασων.

 Άντε πάλι χρόνος να χαθεί με τους διαμαρτυρόμενους συγκεντρωμένους έξω από το αστυνομικό μέγαρο, άντε να ειδοποιηθούν εν τω μεταξύ μέσα από το facebook κι οι ανεγκέφαλοι με τις σβάστικες, άντε να γίνει μεγαλύτερος ο χαβαλές.

 Έτσι θα ξεχάσομε, για απόψε μόνο, ότι κάποιοι μπαινοβγαίνουνε, όχι μόνο τώρα, χρόνια τώρα, από την πίσω πόρτα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν...

Ποιος ήταν ο σουρεαλιστής ποιητής του σημερινού σχεδιασμού? Ούτε αυτός μπορεί να είναι τυχαίος. Του οφείλουμε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.