# #

31 Μαρ 2012

Πιερικός....Μια ανάσα !!!




  • Σχεδόν 20 χρόνια μετράει ο Πιερικός μακριά από τη μεγάλη κατηγορία. Η Πιερία έχει αρχίσει να... στερεύει από ταλέντα, τουλάχιστον στον βαθμό που εμφανίζονταν τις δεκαετίες ’60, 70’ και ’80 και έκαναν τον Πιερικό γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι παλιοί θυμούνται την ομάδα της δεκαετίας του ’60 που έπαιξε τελικό κυπέλλου και πήρε και μία πέμπτη θέση στην Α΄ Εθνική, οι νέοι δεν έχουν να θυμούνται σχεδόν τίποτα... 
  • Ο Πιερικός είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στη Β΄ ή τη Γ΄ Εθνική, με ορισμένες αναλαμπές διεκδικεί άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αλλά ποτέ δεν τα έχει καταφέρει. Φίλαθλος κόσμος που υποστηρίζει τον Πιερικό υπάρχει. 
  • Οχι όπως στο παρελθόν, αλλά υπάρχει. Η πραγματικότητα για τον Πιερικό περιγράφεται εύστοχα από το επίσημο σάιτ του συνδέσμου οπαδών της ομάδας: «Το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής Πιερίας είναι μειωμένο, ίσως επειδή οι πίκρες που αισθάνθηκε, ήταν πολύ περισσότερες από τις χαρές και επειδή η προοπτική για κάτι καλύτερο, είναι απλώς ένα όνειρο... 
  • Κάποια θετικά βήματα που γίνονται είναι είτε πολύ λίγα είτε σταματούν στη συνέχεια, μια και οι απαιτήσεις των εθνικών πρωταθλημάτων είναι πλέον πολύ αυξημένες, χρειάζονται ακριβές μεταγραφές μια και οι ποδοσφαιρομάνα Πιερία δεν βγάζει πλέον εκείνη την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν μία ομάδα για την Α΄ Εθνική».
  • Το ξεκίνημα της νέας χιλιετίας βρήκε τον Πιερικό στην... παρακμή της Δ΄ Εθνικής. Το 2005 η ομάδα ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική και έμεινε δύο χρονιές. Από το 2007 ο Πιερικός επέστρεψε στη Β΄ Εθνική και προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία ούτως ώστε να κάνει το βήμα της επιστροφής στα «μεγάλα σαλόνια».
  • Το 2010 βγήκε 6ος, πέρσι βγήκε 9ος και φέτος κάνει μια αξιόλογη πορεία, βρίσκεται στην 3η θέση και διεκδικεί την άνοδο. Δεν υπάρχουν ούτε Λάκης Παπαϊωάννου, ούτεΓιώργος Κωστίκος, όμως φέτος ίσως είναι μια από τις καλές ευκαιρίες του Πιερικού να επιστρέψει εκεί όπου τον θέλει η Κατερίνη και όλη η Πιερία? στη Σούπερ Λίγκα.



Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.