# #

9 Φεβ 2012

Οι μαθητές αποστόμωσαν την Διαμαντοπούλου: «Το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;»



Η υπουργός ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση στα ερωτήματα που της έθεσαν τα παιδιά...
 
Οι μαθητές αποστόμωσαν την Διαμαντοπούλου: «Το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;» Η υπουργός ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση στα ερωτήματα που της έθεσαν τα παιδιά
 
Επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου και τριών μαθητών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία και του Δημάρχου Αθήνας, Γ. Καμίνη.

 Ο ειδικός Γραμματέας του υπουργείου, Μ. Κοντογιάννης, είχε μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του και προσκάλεσε την υπουργό στο βήμα…

«Κυρία υπουργέ, το παιδί σας πήγε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο σχολείο;», «Του χρόνου θα έχουμε βιβλία;», «Θα κάνετε συσσίτια στα σχολεία;», ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που απηύθυναν στην υπουργό τρεις μαθητές από το σχολείο Πετρούπολης.

Απαντώντας η υπουργός, είπε:
«Κρύβεστε πίσω από μια ομάδα, για να επιτεθείτε σε έναν άνθρωπο. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται ένας προς έναν».

Αναφερόμενη ειδικά στο θέμα έλλειψης βιβλίων από τα σχολεία, η κα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε, πως έχει ήδη και μάλιστα προσωπικά ζητήσει συγγνώμη, αν και αποποιήθηκε των ευθυνών της, λέγοντας πως είναι ένα θέμα για το οποίο δεν ευθύνεται.

Σύμφωνα με το news247.gr, εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο θέμα των συσσιτίων, σημειώνοντας πως το υπουργείο δεν είναι δυνατόν να προσφέρει ένα πλήρες γεύμα καθημερινά, σε 1.400.000 μαθητές ανά την χώρα».

Δεσμεύτηκε ωστόσο, πως θα παρεμβαίνει με διακριτικό τρόπο, όπου υπάρχει πρόβλημα, σε συνεργασία με τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες.
Πάντως η υπουργός Παιδείας, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, κάλεσε όποιον μαθητή θέλει να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να θέσει τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στη σχολική του καθημερινότητα.

«Ευθύνη του υπουργείου ο έλεγχος πρόσβασης στο διαδίκτυο»

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση γονέων και δασκάλων, όσον αφορά στην ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.