5 Ιαν 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες", φωνάζουν οι κάτοικοι της Νάντ


"Είμαστε όλοι Έλληνες", φωνάζουν οι κάτοικοι της Νάντ
Mε τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» η εφημερίδα «Ouest-France» παρουσιάζει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση κατοίκων της Ναντ που θέλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων στην δύσκολη περίσταση όπου διέρχονται ζητώντας την ελληνική ιθαγένεια.
 Η «έκκληση της Νάντης» εκφράζεται μέσω του ιστολογίου http://jesuisgrec.blogspot.com/ με το οποίο προωθείται μία αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα, με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών «Nantes est une Fete» (Η Ναντ είναι μία γιορτή).
Το σχετικό κείμενο με τίτλο «Eίμαι και εγώ Έλληνας» έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα ..
μήνα για τη συλλογή υπογραφών.
«Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδειχτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος» λέει ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Ναντ που υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το ιστολόγιο έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία και την Ουρουγουάη.
Ο σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, Ευθύμης Αραβαντινός, έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους Γάλλους της Ναντ ενώ για το θέμα της διπλής υπηκοότητας τους παρέπεμψε στα διπλωματικά προξενεία, ενημερώνοντάς τους ότι απαιτείται να έχει ζήσει κάποιος στην Ελλάδα.
«Λίγη σημασία έχει αυτό» απάντησε ο Λυκ Ντουγιάρ, «μοιάζει κάπως με τους διαδηλωτές του 1968 που δήλωναν Εβραίοι-Γερμανοί σε αλληλεγγύη με τον Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.