# #

4 Ιαν 2012

Η "φιλανθρωπία" των εκμεταλλευτών ...



Περίσσεψαν η υποκρισία και η επίδειξη φιλανθρωπισμού στο «εορταστικό γεύμα»(!) για τους άστεγους και τους άπορους που οργανώθηκε από το Δήμο της Αθήνας στο γήπεδο του Ρουφ, όπου παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας μάλιστα «ιδιαίτερα ευτυχής» που είχε την ευκαιρία να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά «με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». 





Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους η επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας εκ μέρους των κυβερνώντων, ενώ την ίδια στιγμή η πολιτική που εφαρμόζουν «παράγει» ολοένα και περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. 

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, από τη μια να εμφανίζονται υποκριτικά ως υπέρμαχοι της κοινωνικής αλληλεγγύης και την ίδια στιγμή να... πετσοκόβουν άγρια τα προνοιακά επιδόματα, τις δαπάνες για τα φάρμακα, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, να διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να επιδοτούν τους καπιταλιστές αντί για τους ανέργους. 

Δεν μπορούν να πουλάνε αλληλεγγύη και την ίδια στιγμή να απορρίπτουν στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων αγροτών... 

Σε κάθε περίπτωση, η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχει ανάγκη από τη φιλανθρωπία των εκμεταλλευτών τους και των αστικών κομμάτων, ακριβώς γιατί είναι ο πραγματικός παραγωγός του πλούτου και άρα έχει κάθε δικαίωμα να πάρει ό,τι του ανήκει, κατευθύνοντας την πάλη του κατευθείαν στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να τους αφήσει να τον οδηγήσουν στην εξαθλίωση για να μπορούν να εμφανίζονται ως «σωτήρες» μοιράζοντας ψίχουλα.



http://nerokotanet.blogspot.com/2012/01/blog-post_4925.html
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.