# #

6 Ιαν 2012

Ερχεται η... «Χαοτική Οπερα»



Ερχεται η... «Χαοτική Οπερα»
Την όπερα με την τζαζ συνδυάζουν οι Opera Chaotique που εμφανίζονται σε λίγες ημέρες στο Half Note Jazz Club
Τι σχέση έχει, άραγε, ο Δον Ζουάν με την Κάρμεν, το Φάντασμα της Οπερας με τον Φίγκαρο και ο Τσαρλς Μπουκόφσκι με τον Φάουστ;

 Ολοι τους συναντώνται στην «Χαοτική Οπερα», ένα άκρως πρωτότυπο εγχείρημα που παρουσιάζεται από τις 11 ως τις 15 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club.
Ο λυρικός τραγουδιστής και πιανίστας Tenorman (ή Γιώργος Τζιουβάρας) συνεργαζόταν με σημαντικές ορχήστρες και ο Voodoo Drummer (ή Χρήστος Κουτσογιάννης) έπαιζε με τζαζ γκρουπ σε πολλά μέρη του κόσμου.

 Κάποια στιγμή, οι δυο τους αποφάσισαν ν΄αναμείξουν τα δύο διαφορετικά είδη που υπηρετούσαν, την τζαζ και την όπερα. 

Το αποτέλεσμα ήταν μια... «Χαοτική Οπερα» (Opera Chaotique) καθώς, μέσα από τα «στερεότυπα» που χαρακτηρίζουν αυτά τα δύο είδη προέκυψε μια καινούρια εμπειρία όπου μέσα σε μια ατμόσφαιρα καμπαρέ οι ήρωες και οι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται να λειτουργούν στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης. 

Κι όλ΄αυτά, μέσα από μία κωμική ιστορία, σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό...
Το σχήμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον περασμένο Μάιο κι έχει, μεταξύ άλλων, παρουσιαστεί στο Βερολίνο, στην Βαρκελώνη, στο Βελιγράδι και, φυσικά, στην Αθήνα. 

Εν προκειμένω το σχήμα εμφανίζεται με «καλεσμένους» την σοπράνο Λητώ Μεσσήνη, τον τσελίστα Σταύρο Παργινό, την μέτζο σοπράνο Ελένη Σωτηρίου, την χορεύτριαΜαργαρίτα Αμαραντίδη, τον βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη και την χορεύτριαΕλευθερία Ελβανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.