# #

11 Οκτ 2011

Βενιζέλος: Αν η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, ρίξτε την

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι:


 «Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει τότε, ρίξτε την».




 Απέναντι από την κυβερνητική πολιτική στάθηκαν μεταξύ άλλων οι: Β. Παπανδρέου, Λ. Κατσέλη, Α. Νταλάρα, Χ. Πρωτόπαπας και Μ. Αποστολάκη.




Η συνεδρίαση γίνεται εν όψει της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, διεκόπη και θα συνεχιστεί μετά τις επτά το απόγευμα.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η Ευρώπη αναλαμβάνει το χρέος και η Ελλάδα την αντιμετώπιση του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Τους βουλευτές ενημέρωσαν εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και οι υπουργοί Δ. Ρέππας και Γ. Κουτρουμάνης. Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις εργασίας, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι συμφωνήθηκε να μην υπάρξει ρύθμιση για το θέμα αυτό, αλλά η κυβέρνηση να αναλάβει να εξετάσει ό,τι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε η Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε ότι πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει "αύριο το πρωί" τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι: "Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων"....
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Β. Παπανδρέου ζήτησε να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων ενώ ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο, χωρίς τροποποιήσεις, δεν θα περάσει, ζητώντας παράλληλα ειδική φορολόγηση για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λούκα Κατσέλη η οποία παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο επεσήμανε ότι: "η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%".
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα περάσει, δηλώνοντας: "να δούμε ποιοι εργοδότες λειτουργούν ως "κουκουλοφόροι" και θέτουν τέτοια ζητήματα."
Την μη αλλαγή της νομοθεσίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε και η 'Αννα Νταλάρα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επιπρόσθετα η Α. Νταλάρα έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής: "ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών".
"Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης κατώτερες των περιστάσεων, αλλά είναι λάθος και η συνταγή που ακολουθούμε. Η ύφεση έχει σκοτώσει την χώρα και κάθε δόση μας βουλιάζει ακόμα περισσότερο", φαίνεται ότι δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, θέτοντας και αυτή το ερώτημα τί γίνεται με την φοροδιαφυγή και επισημαίνοντας ότι θα αρκούσε η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τα φορολογικά κριτήρια, ώστε να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες. Η Μ. Αποστολάκη έθεσε επίσης το ερώτημα, αν η κυβέρνηση έχει την νομιμοποίηση να συζητά με την τρόικα τον προϋπολογισμό του 2014

Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.