# #

13 Οκτ 2011

Τα παιδιά της εξέγερσης...



thumb

Διαθέστε λίγο από το χρόνο σας... κυλάει σαν νερό όπως οι κουβέντες των πιτσιρικάδων που το 2008 ήταν 15 χρονών και σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ακροβατούν μεταξύ της αισιοδοξίας και της απόγνωσης…



Τα παιδιά του Δεκέμβρη του 2008 είναι ένα ντοκιμαντέρ που έγινε για λογαριασμό του αγγλόφωνου Αλ Τζαζίρα και συγκεκριμένα της σειράς Witness, δια χειρός του Χρήστου Γεωργίου.
 Συναντήθηκε με πιτσιρικάδες που βγήκαν στους δρόμους μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τους παρακολούθησε τρία χρόνια μετά στις...
διαδηλώσεις κατά του μνημονίου.
Όπως ο ίδιος γράφει στην ιστοσελίδα του Αλ Τζαζίρα και του Witness,  στόχος του με αυτό το ντοκιμαντέρ είναι να δώσει σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να μιλήσουν για τη ζωή τους. Για τη ζωή τους που συχνά από όλα τα μέσα ενημέρωσης υποβαθμίζεται από μια εικόνα που δείχνει μια βόμβα μολότοφ να εκρήγνυται. Μια εικόνα που είναι πολύ ισχυρή αλλά που δεν προσδιορίζει τις ζωές τους.
Ο Χρήστος Γεωργίου μιλά για τα παιδιά που ανεξάρτητα από αυτό που βιώνουν, προσπαθούν να μην χάσουν την ελπίδα τους… «παλεύουν γι αυτό μέρα με τη μέρα, κρατούν την ανθρωπιά τους, έχουν ανάγκη να αγαπήσουν και να γελάσουν».

Της Goldfinger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.