# #

11 Οκτ 2011

Μία ακόμη... δήλωση της χρονιάς Θ. Πάγκαλου σε διεθνή ΜΜΕ: "Η Ελλάδα είναι ένα οικονομικό θαύμα"!


και σεις κυρ Παγκαλε ο...θαυματοποιος με στοχο..."Εξαφανιστε την Ελλαδα"...!!!

Καλα τα πατε , παντως ...παχαινοντας!!!

Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος χθες στο Παρίσι, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι «είναι μια χώρα που έχει μια σύγχρονη ιστορία ενάμιση αιώνα, που κατόρθωσε να βγει από τα σωθικά της...
Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ως χώρα της ευρωζώνης, η οποία αποτελεί ένα πρωτοπόρο οικονομικό επίτευγμα».

Ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στο Παρίσι εκπροσωπώντας επίσημα την κυβέρνηση στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης "Το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Η αρχαία Μακεδονία", που φιλοξενείται στο Λούβρο. 

Μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε την άμεση δημιουργία «ενός νέου θεσμού με πολιτικά κριτήρια, εντός της Ε.Ε. για τη διαχείριση των μακρο-οικονομικών ισορροπιών της ευρωζώνης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορές Βορρά - Νότου στους κόλπους της Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι «η λύση για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος στο σύνολό του, είναι η άμεση δημιουργία, εντός του έτους, ενός νέου θεσμικού οργάνου που να απαντά σε πολιτικά κριτήρια.

 Ενός οργάνου ικανού να παίρνει τάχιστα αποφάσεις, το οποίο θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και να εγγραφεί στη Συνθήκη. Οπως η Κομισιόν διαχειρίζεται για παράδειγμα την Αγροτική Πολιτική, ένα τέτοιο πολιτικό όργανο θα εξασφαλίζει τις μακροοικονομικές ισορροπίες της ευρωζώνης. Σήμερα, έχουμε φτάσει στο σημείο, που μια τέτοια θεσμοθέτηση είναι πλέον απαραίτητη».

Επισης τονισε ..
τις «επικίνδυνες εξελίξεις» μετά το 2000 και επανέλαβε στην αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο τομέα.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε τρεις Ελληνες πολιτικούς που είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τα δημοσιονομικά προβλήματα, χωρίς όμως να εισακουσθούν, το αντίθετο μάλιστα, περιθωριοποιήθηκαν. Πρόκειται για τον Στέφανο Μάνο, τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση επεξηγώντας τη δημοκρατικότητα και την υψηλή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.