# #

22 Οκτ 2011

Το Δελτιο τυπου της ΔΑΚΕ και η απαντηση - επιθεση του Κυριακου...!!!






Αθήνα, 21.10.2011

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά αλλά δυστυχώς αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι “ γνωστοί άγνωστοι” παρακρατικοί μηχανισμοί και κόστισαν τη ζωή ενός συναδέλφου μας διαδηλωτή.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα των διαδηλώσεων.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπο το κράτος πανικού και με επιβαλλόμενη την στρατιωτική πειθαρχία στους βουλευτές της αφού παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν την αυτοτέλεια και την αυτονομία της ψήφου τους και αυτή καθορίζεται από ξένα συμφέροντα, ψήφισαν τελικά το επαίσχυντο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τους εργαζόμενους και την κοινωνία και ενισχύει ακόμα περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες.
Ελπίζουμε ο Πρωθυπουργός να κάνει πράξη την “απειλή” του ότι δεν  κυβερνά με 153 βουλευτές και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας οδήγησε την “Κυβερνώσα” παράταξη σε απώλεια εθνικής υπερηφάνειας και ανθρωπιάς μιας και το παραπάνω νομοσχέδιο φτωχοποιεί  τους Έλληνες πολίτες.
Η μάχη δεν τελείωσε. Την εργασιακή εφεδρεία–απόλυση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο θα τα καταργήσουμε στην πράξη με την δύναμη που διαθέτουμε ως κυρίαρχος λαός. Γιατί εμείς δεν απωλέσαμε και δεν χαρίσαμε  τίποτα από αυτά που μας ανήκουν.
Οι παραφωνίες όμως του ελληνικού κοινοβουλίου από μεμονωμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν για μια ακόμη φορά με την παρέμβαση του “Προστάτη” των… φτωχών, των αδυνάτων, και των ανέργων που έδωσε το στίγμα του.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πλειοδοτώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης μεταφέροντας κατ’ ουσίαν παλιές θέσεις, του πρώην Πρωθυπουργού και πατέρα του, ζήτησε να ...
ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία –απόλυση όσοι προσελήφθησαν μετά το 1994 στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το δυστύχημα για τον ίδιο είναι ότι δεν μας λέει τίποτα καινούργιο από αυτά που έχει συνηθίσει η ελληνική κοινωνία να ακούει από τις ανούσιες και χωρίς περιεχόμενο δηλώσεις του, οι οποίες παραπέμπουν όλο και περισσότερο στη δεκαετία του ’80 και στην πολιτική του “θατσερισμού”, ξεχνώντας όμως ότι βρισκόμαστε στο έτος 2011.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι είδους μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός μπορεί να προκύψει όταν η θέση που εκφράζει κάποιος οδηγεί το έθνος και τον λαό 35 χρόνια πίσω.
Εάν ο εν λόγω κύριος θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να είναι ξεκομμένα από την ελληνική κοινωνία, τότε δεν κατάλαβε τίποτα ή δεν είδε τίποτα και δεν άκουσε τίποτα από την χθεσινή ογκώδη και μεγαλειώδη διαδήλωση των εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν και αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

και......

Επίθεση Κυριάκου στη ΔΑΚΕ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα εναντίον του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Οι υπεύθυνοι της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα για άλλη μια φορά διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις μου ισχυριζόμενοι ότι ζήτησα να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν από το 1994 και μετά, ενώ η πρότασή μου αναφερόταν ρητά μόνον σε όσους μπήκαν στο δημόσιο από το “παράθυρο” εκτός ΑΣΕΠ.

Προφανώς ή δεν κατάλαβαν αυτό που είπα ή θέλουν να προστατεύουν όλους εκείνους που διορίστηκαν στο Δημόσιο Τομέα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Θα περίμενα η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, για να είναι συνεπής και προς το όνομά της, να αγωνίζεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία και τις μειώσεις μισθών. Αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ήταν μέχρι πρόσφατα αρχισυνδικαλιστής στον κρατικοδίαιτο ΟΣΕ.

Μάλλον οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν φαίνεται να έχουν πάρει τα μηνύματα των καιρών. Όσο συντηρούν αυτόν τον αποστεωμένο και γεμάτο προσωπικές αιχμές πολιτικό λόγο τόσο πιο επίκαιρη γίνεται η πρότασή μου για τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ των συνδικαλιστικών και των κομματικών αξιωμάτων”.

το δευτερο θεμα απο δω

2 σχόλια:

  1. Χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς από πού παίρνει κατευθυντήριες γραμμές ο γιός του φαταούλα Μητσοτάκουλα .

    Αντί να περιμένει να κληθεί ως εφεδρικός, ας μπεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, που δίνει ο νέος τσάρος της Οικονομίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το θεμα το δημοσιευσαμε στην ενοτητα "σατυρα της νυχτερινης ζωνης"...Να κανουμε και λιγο φραμπαλο με τα φαντασματα και τους δρακουλες...

    Ειδικα η φραση...οσοι μπηκαν απ το παραθυρο....ειναι ολα τα λεφτα των Μητσοτακηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.