# #

21 Οκτ 2011

Μ.Καντάφι τέλος - Πέθανε όπως ήθελε: Πολεμώντας!


Τελικά πέθανε όπως ήθελε:

 Πολεμώντας!

 έστω και αν συνελήψθη βαριά τραυματισμένος και δολοφονήθηκε εν συεχεία, η ουσία είναι η ίδια:

 Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν έφυγε από την Λιβύη, όπως τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του, αλλά προτίμησε να μείνει στην Σύρτη την γενέτειρά του και να πεθάνει πολεμώντας, μαζί με τον τρίτο του γιο που τον ακολούθησε στην θάνατο.

Image


Μπορεί να κυβέρνησε απολυταρχικά και σκληρά την Λιβύη (για τα αραβικά δεδομένα δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρό το καθεστώς αν σκεφτούμε ότι στην Συρία το 1982 ο Ασσαντ -πατέρας - είχε ισοπεδώσει μια ολόκληρη πόλη σκοτώνοντας 35.000 Σύρους και ανάλογες σφαγές είχε διαπράξει και ο Σαντάμ Χουσεϊν και πολλοί άλλοι Άραβες "σοσιαλιστές"), αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι επέλεξε να πεθάνει όρθιος, πολεμώντας...

Το κονβόι με το οποίο ο έκπτωτος Λίβυος ηγέτης προσπάθησε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε την επίθεση μαχητικώ του ΝΑΤΟ και το όχημα του κτυπήθηκε από βόμβα λέηζερ. 

Σε λίγο κατέφθασαν οι νέοι "κυβερνητικοί" κια ξεκίνησε μάχη, αλλά ο Μ.Καντάφι είχε κτυπήσει στα δυό του πόδια και το κεφάλι και δεν μπορούσε να κινηθεί.

 Με το πιστόλι του στο χέρι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προσπάθησε να αναχαιτίσει τους κυβερνητικούς που τον πλησίαζαν μέχρι που του τελείωσαν οι σφαίρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον άνδρα που τον εκτέλεσε κειτόταν εξαντλημένος στην έρημο και του ζήτησε να μην τον πυροβολήσει, αλλά αυτός άδειασε ολόκληρη την γεμιστήρα από το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ επάνω του είπε ο ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στο Reuters.

Αυτή η εκδοχή τελικά έκρυβε την δολοφονία του:

  Η αλήθεια, όπως φαίνεται και από το βίντεο είναι ότι τον συνέλαβαν βαριά τραυματισμένο, αλλά ζωντανό, τον μετέφεραν στην Μισράτα και εκεί τον εκτέλεσαν!

 Εν συνεχεία έσυραν το άψυχο κορμί του στους δρόμους της πόλης...


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.