# #

11 Οκτ 2011

ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012! ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2013-14...!!!


Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών περιλαμβάνει η συνταγή της τρόικας και για τη διετία 2013 - 2014, ενώ επισπεύδουν τις μειώσεις αποδοχών και για δημοσίους υπαλλήλους με ειδικά μισθολόγια.
Τόμσεν και Μαζούχ ετοιμάζουν την έκθεσηΤόμσεν και Μαζούχ ετοιμάζουν την έκθεσηΗ νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών περιλαμβάνει δραστική περικοπή των δαπανών και κατά τη δεύτερη διετία του αναθεωρημένου Μεσοπρόθεσμου, η οποία όμως παραμένει ανοιχτή μέχρι να...
αναδιαμορφωθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ειδικά ως προς την ανταλλαγή των ομολόγων, οπότε και θα υπάρχει ακριβής γνώση για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
Οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμενόταν να αναχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα, ολοκλήρωσαν το νέο κύκλο διαπραγματεύσεών τους με την κυβέρνηση, αλλά άφησαν ανοιχτό το τελικό πακέτο της διετίας 2012 - 2014. Το τελικό ύψος των μέτρων θα κριθεί από την αναθεωρημένη συμφωνία περί ανταλλαγής ομολόγων, η οποία δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθεί εντός μηνός μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς σε αυτή τη φάση «δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση του χρέους», σημείωνε αρμόδιος παράγων του υπουργείου Οικονομικών.
Από τις διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν χθες, τα δύο μέρη συμφώνησαν σε «μια ριζοσπαστική προσέγγιση των δαπανών», προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για το κλείσιμο προϋπολογισμών με πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία το οικονομικό επιτελείο εντοπίζει χρονικά στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Την πολιτική αυτή εξυπηρετεί και η απόφαση, κατά πώς φαίνεται, να επισπεύσουν τις μειώσεις αποδοχών σε σώματα ασφαλείας, στρατιωτικούς, αρχιερείς, δικαστικούς, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και μουσικούς. Δεν αποκλείεται, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, να επεκταθούν οι μειώσεις αποδοχών, που φτάνουν στο 50% και στις συγκεκριμένες ομάδες, στις οποίες όμως θα χορηγηθούν και ειδικά επιδόματα κατά κατηγορία.
«Αν χρειαστεί να επιληφθώ προσωπικά ώστε να δοθούν πολιτικές, οριστικές λύσεις, αυτό θα γίνει, αλλά δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό, γιατί έχουμε διαμορφώσει ήδη το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε» δήλωνε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου διαψεύδουν προς το παρόν τη λήψη και άλλων εισπρακτικών μέτρων...
Με τα έως τώρα δεδομένα, στα μέτρα 20,8 δισ. ευρώ της διετίας 2011 - 2012 που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, θα προστεθούν άλλα 16,4 δισ. ευρώ πλέον ενός αποθεματικού πακέτου μέτρων περίπου 4 δισ. ευρώ προς αποφυγή και άλλων απρόβλεπτων παραγόντων, όπως της φετινής ύφεσης. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου σημείωναν ότι τα μέτρα της τετραετίας μπορεί και να ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, χθες το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τους ανακοίνωσε ότι μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή νωρίτερα από τον Προϋπολογισμό το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο.
«Η διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Ιουλίου, που αποτελούν και θα αποτελούν τη βάση των εξελίξεων, οργανώνεται με επίκεντρο την Αθήνα, σε συνεργασία φυσικά πάντα με τους θεσμικούς μας εταίρους και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης» δήλωνε χθες ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως η Ελλάδα βασίζεται στην υποστήριξη των θεσμικών της εταίρων και κυρίως πως παραμένει στην ευρωζώνη - προφανώς με οποιοδήποτε τίμημα.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.