# #

16 Αυγ 2011

Πρωτοφανές: Πληρώνουμε με μετρητά την Φινλανδία για να κερδίσει από τους τόκους των ομολόγων μας!



ImageΤον απόλυτο χρεωπιστωτικό εξευτελισμό γνώρισε πριν λίγο η Ελλάδα, όταν η κυβέρνηση δέχθηκε την φινλανδική πρόταση αγοράς ελληνικών ομολόγων έναντι ... ισόποσης χρηματικής εγγύησης!


 Και αυτό το αποκαλούν επιτυχία στην κυβέρνηση!

Η χώρα μας θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα αντίστοιχης με αξιολόγηση «ΑΑΑ».


 Με τη σειρά της, η Φινλανδία θα..
επιστρέψει την εγγύηση με τόκο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που θα αποπληρωθεί το δάνειο, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς ομολόγων που μία χώρα για να αγοράσει ομόλογα από μια άλλη, η δεύτερη της εγγυάται το ισόποσο με ... μετρητά! Κανονικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μιλάμε για επιτόκιο σχέδόν μηδενικό, αλλά φευ: Είναι περί το 4,5%!
Η ελληνική πλευρά από την άλλη πλευρά πανηγυρίζει!

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Δυστυχώς ο ένας εξευτελισμός στην υπόθεση αυτή, διαδέχεται τον άλλο...


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.