# #

16 Αυγ 2011

Στις 20 Αυγούστου το «εργόσημο»...?



g
Από τις 20 Αυγούστου θα πρέπει υποχρεωτικά οι εργοδότες να προμηθεύονται το ειδικό κουπόνι πάνω στο οποίο θα αναγράφεται η τιμή που έχει συμφωνηθεί ως ημερήσια αποζημίωση για την παροχή υπηρεσιών από εργαζόμενο εντός της οικίας του.
 Αυτό το κουπόνι θα είναι ...
διαθέσιμο σε 600 σημεία σε όλη τη χώρα και ο εργαζόμενος θα μπορεί να το εξαργυρώνει προκειμένου να λαμβάνει την πληρωμή του.

Σε πρώτη φάση το «εργόσημο» θα το προμηθεύουν οι τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το προμηθεύονται και από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο στους οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες, αλλά και σε άλλα επαγγέλματα όπως κηπουρός, καθαρίστρια, νταντά, οικιακή βοηθός, κομμωτής, δάσκαλος της μουσικής ή καθηγητής για τα ιδιαίτερα.

Για την παραλαβή του το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ του εργοδότη και εργαζόμενου ενώ μέσα από την εξαργύρωση του θα παρακρατούνται οι νόμιμες εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση, που θα είναι 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.