«Πολύ συντηρητικό» και «αντιδραστικό» χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το σύνθημα «έξω τα κόμματα»
Αθήνα
«Πολύ συντηρητικό» και «αντιδραστικό» χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα το σύνθημα «έξω τα κόμματα» στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, το οποίο , όπως είπε, «δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά» .
Εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το κίνημα που είχε «και αυθόρμητα στοιχεία και είναι φυσικό σε περίοδο μαζικής δυσαρέσκειας να υπάρχουν και αυθόρμητα κινήματα», υπονομεύεται από αυτούς που «το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα και είναι και στελέχη ενός κόμματος ή μιας ομάδας και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους. Κάποιοι διευθύνουν εκεί».
Και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ας διευθύνουν, αλλά εμείς δεν μπορούμε ...
να πετάξουμε την κομματική μας ταυτότητα. Θέλουμε να μιλήσουμε με τον κόσμο και με αυτούς που απορρίπτουν τις θέσεις μας χωρίς φερετζέ. Δεν θα βάλουμε εμείς φερετζέ». «Πολύ συντηρητικό» και «αντιδραστικό» χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα το σύνθημα «έξω τα κόμματα» στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, το οποίο , όπως είπε, «δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά» .
Εξέφρασε την άποψη ότι αυτό το κίνημα που είχε «και αυθόρμητα στοιχεία και είναι φυσικό σε περίοδο μαζικής δυσαρέσκειας να υπάρχουν και αυθόρμητα κινήματα», υπονομεύεται από αυτούς που «το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα και είναι και στελέχη ενός κόμματος ή μιας ομάδας και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους. Κάποιοι διευθύνουν εκεί».
Και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα ας διευθύνουν, αλλά εμείς δεν μπορούμε ...
Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το ΚΚΕ προβληματίζεται για το ότι κάποιοι «κάποιοι οι οποίοι κάνουν κουμάντο, γιατί κάποιοι κάνουν κουμάντο, λένε έξω τα κόμματα. Αν θέλεις να μαζευτεί ο λαός, ο λαός έχει και κόμματα, έχει και ανένταχτους, έχει και ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή μπορεί να μη συγκινούνται από κανένα κόμμα, έχει κάθε ποικιλία. Δεν κατάλαβα, πως θα χωριστούμε; Σε αυτούς που είμαστε με τα κόμματα και σε ακομμάτιστους, αυτή είναι η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας; Ή ανάμεσα στους εργαζόμενους που υποφέρουν και στην κυρίαρχη πολιτική και στην εργοδοσία;».
Εστίασε στο ότι όλοι έχουν πολιτικές αντιλήψεις και ανέφερε χαρακτηριστικά , απορρίπτοντας τη λογική της ανωνυμίας και του ακομμάτιστου, ότι δεν αποκλείει ακόμα και κάποιοι που έβαζαν κουκούλες και τα έσπαγαν, τώρα βγάζοντας την κουκούλα να βαφτίζονται ακομμάτιστοι. «Είχαμε τους κουκουλοφόρους οι οποίοι βγαίνουν με τις κουκούλες και σπάνε βιτρίνες. Τώρα δεν ξέρω αν μερικοί βγάζουν την κουκούλα και βαφτίζονται ακομμάτιστοι και ανώνυμοι. Δεν λέω ότι είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι. Αλλά αυτοί που είναι τώρα στο Σύνταγμα πάρα πολλοί ψήφισαν συγκεκριμένα κόμματα, εγώ το πιστεύω απόλυτα ότι είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται προδομένοι γιατί πίστεψαν σε κόμματα τα οποία τους διέψευσαν».
Επομένως, σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, «είναι άνθρωποι πολιτικοποιημένοι, πιθανόν να αναζητούν μία διέξοδο, να μην έχουν πειστεί ότι υπάρχει διέξοδος. Είναι άνθρωποι που εμείς θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους, θέλουμε να ακούσουν τι λέμε, γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας ολοκληρωμένα τι λέει ένα κόμμα, ούτε μπορεί να καταλάβει τι λέει ένα κόμμα με τα αποσπάσματα στα δελτία ειδήσεων. Και επομένως αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη συμπάθειά μας».
Ο Περισσός εξέφρασε προβληματισμούς καθώς, «απαγορεύουν να έρθουν συνδικάτα και κόμματα και αυτό το πράγμα παραέχει γίνει γιατί υπήρχαν αν θέλετε και κάποια σωματεία και κάποιοι που ανήκουν σε κόμματα». Η κυρία Παπαρήγα επεσήμανε ότι «αν εμείς θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί στο Σύνταγμα, είναι άλλο πράγμα να μην πας με κομματικό πανό, αλλά ως κομματική άποψη θέλω να τη βάλω σε μία πλατεία και να τη συζητήσω. Αυτό το πράγμα είναι αναχρονιστικό, αντιδραστικό και δημιουργεί και αρκετά ερωτηματικά».
Εξάλλου, χαρακτήρισε και υποκριτικό το σύνθημα "έξω τα κόμματα". Όπως είπε, «θα μπορούσαμε να στείλουμε ανθρώπους πολύ κομματικούς και να εμφανίζονται ως ακομμάτιστοι και να κάνουν κομματική δουλειά. Δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, εμείς θέλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά και ελεύθερα, χωρίς προκαταλήψεις και με αυτούς που λένε «έξω τα κόμματα», τους απλούς ανθρώπους και εμείς που αντιπροσωπεύουμε ένα συγκεκριμένο κόμμα και δεν είμαστε γενικά οι 300. Τι θα πει οι 300; Με συγχωρείτε ο συσχετισμός δύναμης μέσα στο κοινοβούλιο
με έγινε με ψηφοφορία. Οι 300 δεν μπήκαν στη βουλή με το έτσι θέλω».
αναγνωστρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.