# #

9 Ιουν 2011

Διαβάστε τι λέει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο




ΠΑΙΡΝΕΤΕ ECSTASY, ΕΛΑΤΕ ........ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ






Με διαδικασίες «εξπρές» και υπό την πίεση της τρόικας κλείδωσαν αργά χθες το βράδυ τα σκληρά μέτρα που φέρνουν τεράστια βάρη στους φορολογούμενους.

Το σχέδιο για την μείωση του αφορολόγητου εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει το μέτρο του κεφαλικού φόρου...



Δηλαδή η κυβέρνηση επιβάλει κεφαλικό φόρο 3% στα εισοδήματα άνω των 12.000 αν και δεν αποκλείεται το όριο να τεθεί σε ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ.

Παράλληλα έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στη φορολογία στα ακίνητα καθώς «παγώνει» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έως το 2012 και αναστέλλεται το «πόθεν έσχες» για όλα τα ακίνητα για 2-3 χρόνια. Στον αντίποδα όμως το ...αφορολόγητο στον ΦΜΑΠ μειώνεται από τις 400.000 ευρώ στις 200.000 ενώ απορρίπτεται για την ώρα η εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης- όπως και η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά, όχι όμως και για το φυσικό αέριο.

Τα μέτρα αυτά έρχονται με νέες ρυθμίσεις στο μέτρο των αποδείξεων καθώς το αφορολόγητο θα κατοχυρώνεται με περισσότερες αποδείξεις αφού θα συνδυάζονται με το 30% -και όχι το 10%- του εισοδήματος. Παράλληλα η κυβέρνηση επιβάλει στους επαγγελματίες νέα και σκληρά τεκμήρια!

Για να χρυσώσει το χάπι το υπουργείο Οικονομικών θα προαναγγείλει το Σεπτέμβριο μείωση των φορολογικών συντελεστών, κυρίως για τις επιχειρήσεις.

Το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα θα εξισώσει τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα ενώ τα από τα 50 επιδόματα θα διατηρηθούν 2-3. Επίσης οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται με την αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρούντες.

Παράλληλα, καταργούνται ή συγχωνεύονται δεκάδες δημόσιοι φορείς και περικόπτονται δραστικά επιχορηγήσεις.

Σε φορείς που δεν υπάγονται στη γενική κυβέρνηση αλλά λαμβάνουν δημόσια επιχορήγηση σε τακτική βάση (π.χ. αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσεία, συλλογές κλπ.) περικόπτεται η επιδότηση συνολικά κατά 300 εκ. ευρώ, εντός του 2011.

Προβλέπονται συγχωνεύσεις σχολείων, αστυνομικών τμημάτων, στρατοπέδων κλπ. Από τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται η εξοικονόμηση περίπου 225 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015.

Τέλος προβλέπεται μείωση των αμυντικών δαπανών, των ιατροφαρμακευτικών, των ενισχύσεων των ΔΕΚΟ, των επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ και νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.