# #

26 Φεβ 2011

"Μην ανησυχείτε, την κρίση θα πληρώσουν οι Έλληνες"


Μελιγγώνης Γιώργος

Διαβεβαιώσεις προς... τους Γερμανούς και τους Φινλανδούς φορολογουμένους πως δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω, αφού τα δάνεια θα αποπληρωθούν "και με τόκο από τις θυσίες των Ελλήνων" έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild”, αλλά και κατά την επίσκεψή του στο Ελσίνκι.
“Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ”, διαβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου τη γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας: “Κατανοώ την οργή ορισμένων Γερμανών. Εκείνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω”.
Ο πρωθυπουργός μπήκε και στη συζήτηση για το αν θα πουληθούν ή όχι ελληνικά νησιά....
“Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές. Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα”, επισήμανε, προαναγγέλλοντας “αξιοποίηση” ελληνικών νησιών.
Ερωτηθείς, μάλιστα, ποια τα οφέλη της Γερμανίας από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι Έλληνες “αγοράζουμε πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει δικές σας θέσεις εργασίας”.

Στη Σύνοδο οι αποφάσεις
Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τη Φινλανδή ομόλογό του, Μ. Κιβινιέμι, φάνηκε ότι και η Φινλανδία ακολουθεί γραμμή Μέρκελ και παραπέμπει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. “Οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές για όλη την Ευρώπη, την Ευρωζώνη και το ευρώ” είπε ο κ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας και... τους Φινλανδούς φορολογούμενους ότι “το δάνειο θα αποπληρωθεί και με τόκο και δεν πρέπει να ανησυχούν οι Φινλανδοί φορολογούμενοι”. Η Φινλανδή πρωθυπουργός δήλωσε “έτοιμη να συνδράμει στη θέσπιση ενός περιεκτικού πακέτου που θα ηρεμήσει τις αγορές”, αλλά δεν άνοιξε περαιτέρω τα χαρτιά της. Δήλωσε, πάντως, ικανοποιημένη “για τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα”. Παρ' όλα αυτά, η Μ. Κιβινιέμι ζήτησε... κι άλλα μέτρα, λέγοντας ότι “η κατάσταση της Ελλάδας παραμένει πολύ ευαίσθητη”.

ΣΥΝ: “Προκλητική συνέντευξη”
Την ίδια στιγμή, η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στην εφημερίδα “Bild” προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΝ, με τον Π. Σκουρλέτη να τη χαρακτηρίζει “ρεσιτάλ ευθυγράμμισης και ταύτισης με τα συμφέροντα των ισχυρών κύκλων του κεφαλαίου”. “Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη επιχαίρει για το έργο του: τη χρεωκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η καθόλα προκλητική συνέντευξη του πρωθυπουργού αποκαλύπτει πως δεν κατάλαβε τίποτα από τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και αποδεικνύει την τεράστια απόστασή του από την πραγματικότητα”, κατέληξε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.