# #

26 Φεβ 2011

Με κινητοποιήσεις «απαντούν» δάσκαλοι και καθηγητές στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων





Τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, καθώς εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και φορείς αντιδρούν έντονα.
Μετά τους καθηγητές, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και οι δάσκαλοι εμφανίζονται «ετοιμοπόλεμοι», εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Μ.Κομνηνός, τόνισε ότι θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουν οι δάσκαλοι. «Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Υπάρχει πρόταση να προχωρήσουμε σε απεργιακές... κινητοποιήσεις» είπε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συνενώσεις σχολικών μονάδων θα πρέπει να γίνονται όπου είναι λογικό και όπου είναι δυνατό να γίνουν. «Εδώ έχουμε ένα πογκρόμ συγχωνεύσεων» είπε χαρακτηριστικά.
Εάν προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε ποσοτικά το θέμα των σχολείων έχουμε χάσει την ουσία, πρόσθεσε ο κ.Κομνηνός.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεών της (εκτός Αττικής) να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην Αττική, την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) στις 9 π.μ.
Συγχρόνως η ΟΛΜΕ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Έντονες είναι και οι μαθητικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με το Βήμαonline, ήδη σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, μαθητές έχουν καταλάβει μικρό αριθμό σχολείων αντιδρώντας στα σχέδια για συγχώνευση τους. Στην Ηλιούπολη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο Δήμος της περιοχής έχει λάβει ήδη αποφάσεις για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Εξάλλου, την αντίθεσή του, σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των οικείων δήμων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εξέφρασε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.