# #

25 Φεβ 2011

Ο άνθρωπος δεν παίζεται! έχει έρθει απ' τα άστρα!

«Πρώτος εγώ θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για αυτά που βλέπω» ότι κάνω ο ίδιος! Ποιος το είπε αυτό;
Ποιος άλλος; Ο χουντίνι Γιωργάκης!
Και για όποιον δεν κατάλαβε (για την άνεση με την οποίαν μας δουλεύει), συμπλήρωσε: «Ευχαρίστως θα ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους διαδηλωτές» που διαδηλώνουν εναντίον όσων κάνω!
Ο άνθρωπος δεν παίζεται! έχει έρθει απ' τα άστρα!
Βεβαίως οι φοιτητές στη Γερμανία τού φώναζαν απ' το ακροατήριο: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον λαό», πράγμα το οποίον διαψεύδει ο κ. Πεταλωτής δηλώνοντας ότι αυτό που ελέχθη στην πραγματικότητα έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κλέβει τον λαό». Κληθείς ο κ. Πάγκαλος να σχολιάσει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδοχές της φράσης, απεφάνθη....

ότι η μία διαψεύδει την άλλη.
Οπερ έδει δείξαι!
*****
Καλημέρα σας! Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, μέσα στο 2009 έλαβαν χώρα μέσα στους κόλπους του αμερικανικού στρατού 3.200 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών! Ωραίοι! δεν φθάνει που βιάζουν όποιον γουστάρουν στον πλανήτη, βιάζονται και μεταξύ τους.
Θα μου πείτε ότι αυτό συνέβαινε σε όλα τα στρατεύματα όλων των εποχών. Μεγάλο το δίκιο σας. Η ιστορία μάς έχει παραδώσει ορισμένους θεσμούς που έχουν αποδείξει όχι μόνον την αντοχή τους στον χρόνο, αλλά κυρίως την αξία τους. Οπως, ας πούμε,
η εκμίσθωση των φόρων. Ρωμαίοι, Βυζαντινοί κι Οθωμανοί διάλεγαν (σε μια αξιοπρόσεκτη, αξιοσημείωτη κι αξιέπαινη συνέχεια) ορισμένους δυναμικούς τύπους και τους πούλαγαν τους φόρους. Ετσι, αντί το κράτος να χαλάει την καρδιά του με τους υπηκόους του για να τους μαζέψει, ανελάμβαναν
αυτό το αν όχι κοινωφελές, πάντως κερδοφόρο καθήκον οι εν λόγω εκμισθωτές. Οι οποίοι, για να βγάλουν κι αυτοί το κατιτίς τους, αγόραζαν μεν απ' το κράτος τους φόρους μιας επαρχίας έναντι χιλίων υπερπύρων, ας πούμε, αλλά μάζευαν όσα επιπλέον υπέρπυρα γούσταραν, μπορούσαν κι έβαζαν στο χέρι.
Το ίδιο τώρα κι ο Γιωργάκης. Θέλει να εκμισθώσει τη συλλογή χρεών και φόρων σε ιδιώτες.
Δεν είναι κακή ιδέα! Αν το άχρηστο, δυσκίνητο, διεφθαρμένο κι αναποτελεσματικό κράτος μπορεί να φορολογεί μια επιχείρηση (αν είναι μικρή) περίπου στο 50% του τζίρου της ή έναν εργαζόμενο στο μισό (μαζί με τους έμμεσους φόρους) του μισθού του, φαντασθείτε τι θα καταφέρει ο ευκίνητος, δυναμικός και πανούργος ιδιώτης!
Μπράβο Γιωργάκη! ξέρεις και ιστορία.
Μόνον που οι Ρωμαίοι - Βυζαντινοί - Οθωμανοί μάζευαν χαράτσι τη δεκάτη -πίνατς! Ενώ εσύ και η Τρόικα θα μαζεύεις τη δεκάτη στη δεκάτη!
Πρόοδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.