# #

7 Οκτ 2010

Οι εκατοντάδες κάτοικοι Πιερίας που έχουν μαζευτεί σήμερα εδώ και παρά τις αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ξανά τα αυτονόητα…..

Συμμετοχή στην πανπιερική διαδήλωση κατά της εγκατάστασης πρόσθετων σταθμών διοδίων
Τη συμπαράσταση και τη στήριξη στον αγώνα των κατοίκων της Πιερίας ενάντια στην εγκατάσταση παράπλευρων σταθμών διοδίων, δήλωσαν με τη συμμετοχή τους  στη σημερινή πανπιερική διαδήλωση, ο ...υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Νίκος Μπονοβόλιας.  Όπως δήλωσε ο Τάσος Κουράκης, «οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθερα στον τόπο τους. Η κυβέρνηση με τη σύμβαση που υπέγραψε, επέτρεψε στην εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να καταστρατηγήσει το δικαίωμα αυτό και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση των κατοίκων σε μια περίοδο που το εισόδημα τους μειώνεται όλο και πιο πολύ. Η επιβολή πρόσθετων διοδίων θα επιβαρύνει, επίσης, και τη μετακίνηση των προϊόντων με πρόσθετες δαπάνες, καταργώντας στην ουσία τις «περίφημες» διακηρύξεις της κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι απολύτως αναγκαία η κατασκευή πλευρικών δρόμων έτσι ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των κατοίκων για λόγους υγείας, εκπαίδευσης και εργασίας χωρίς την υποχρέωση της πληρωμής διοδίων. Η άδικη εφαρμογή αυτή οφείλει και μπορεί να ακυρωθεί μόνο με ισχυρή πολιτική βούληση η οποία θα διαμορφωθεί από τον αγώνα των κατοίκων». Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε, από την πλευρά του, ότι «ο νομός Πιερίας εδώ και δύο χρόνια υπόκειται σε  έναν ιδιόμορφο αποκλεισμό εξαιτίας των διοδίων που έχουν επιβληθεί από την εταιρεία με νόμο του κράτους. Οι αγώνες των κατοίκων του περασμένου χειμώνα απέτρεψαν τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, πράγμα που σημαίνει ότι με μαζικούς αγώνες μπορεί να αποτραπεί και η εγκατάσταση των πρόσθετων διοδίων στην περιοχή αυτή. Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα αποτελέσει την αρχή της εφαρμογής του μέτρου αυτού σε όλη την Εγνατία οδό».
Τέλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μπονοβόλιας Νίκος δήλωσε ότι «είναι η ώρα να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο την επικαιρότητα και τη σημασία του συνθήματος της παράταξής μας «Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Οι εκατοντάδες κάτοικοι Πιερίας που έχουν μαζευτεί σήμερα εδώ και παρά τις αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ξανά τα αυτονόητα…»
Τόσο ο Τάσος Κουράκης όσο και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Νίκος Μπονοβόλιας συζήτησαν με τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (σημείο συνάντησης της διαδήλωσης), οι οποίοι τους επεσήμαναν την αγανάκτησή τους για τη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής και μετακίνησης τους αλλά και την αποφασιστικότητα με την οποία σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν κάθε επικείμενη επιβολή πρόσθετων διοδίων στο νομό τους.  

Το Γραφείο Τύπου
Τηλ:2310238120-6936623222
Fax: 2310 238102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.