12 Αυγ 2010

αυνανισμός...ένας ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας.


.
Ανδρες και γυναίκες ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους με τον αυνανισμό, ο οποίος συνήθως αρχίζει περίπου στα δέκα ή έντεκα χρόνια. Φυσικά, αγόρια και κορίτσια παίζουν από πολύ νωρίτερα με τα γεννητικά τους όργανα. Ιδιαίτερα τα αγόρια, πιάνουν το πέος τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής τους, επειδή το βλέπουν σαν ένα περίεργο εξάρτημα, που προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα τους. Τα νήπια χαϊδεύονται για την ευχαρίστηση -όχι τη σεξουαλική- που νιώθουν. Οταν γίνουν πέντε ή έξι χρόνων, επιδίδονται σε σεξουαλικές διερευνήσεις με μορφή παιχνιδιού με άλλα συνομήλικά τους παιδιά. Μόνο όταν τα αγόρια και τα κορίτσια φτάσουν στην εφηβεία, οπότε αρχίζει και η παραγωγή αρσενικών και θηλυκών ορμονών, καταφεύγουν στον αυνανισμό συνειδητά για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Πολλά παιδιά αυνανίζονται από τα δέκα ή τα έντεκά τους χρόνια, ενώ άλλα πολύ αργότερα. Η αυτοϊκανοποίηση είναι για τους περισσότερους μια εντελώς προσωπική υπόθεση και ο αυνανισμός ένα ...
από τα πιο λεπτά θέματα συζήτησης για ένα ζευγάρι. Πολλοί δυσκολεύονται να αναφερθούν στον αυνανισμό, επειδή νομίζουν ότι έτσι θα υποχρεωθούν να μοιραστούν με το σύντροφό τους τις εμπειρίες που έχουν κατ' ιδίαν. Η αυτοϊκανοποίηση δεν περιορίζεται φυσικά στον ερεθισμό του πέους ή της κλειτορίδας. Υπάρχουν στη ζωή πολλές άλλες εμπειρίες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μην οριοθετείτε λοιπόν την άποψή σας για την αυτοϊκανοποίηση στο χώρο του σεξ. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να διεγείρεται από τα διάφορα ερεθίσματα που προσφέρουν η φύση και η καθημερινότητα, όπως είναι μία ηλιόλουστη ημέρα στην καρδιά του χειμώνα, η βόλτα στην ακροθαλασσιά όταν ο ήλιος βασιλεύει, ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια ή το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα.

Πως βλέπει ο κόσμος τον αυνανισμό

Ο αυνανισμός είναι ένας ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας.
Πολλοί θεωρούν ότι ο αυνανισμός είναι μια αφύσικη και αηδιαστική πράξη. Δεν καταλαβαίνουν καθόλου το λόγο ύπαρξης αυτής της επίδοσης και καταδικάζουν εκείνους που δεν την απαρνιούνται, μολονότι έχουν σεξουαλικούς συντρόφους. Αλλοι πάλι όταν αυνανιστούν μπροστά στον ερωτικό τους παρτενέρ ή εάν ο αυνανισμός είναι αμοιβαίος, αισθάνονται μεγάλη απόλαυση, ιδιαίτερα όταν η σεξουαλική αυτή εμπειρία αποτελεί επιστέγασμα στα προκαταρκτικά ερωτικά τους παιχνίδια. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι η αυτοϊκανοποίηση δεν βλάπτει κανέναν, παρά μόνο όσους έχουν ηθικούς κώδικες που τον καταδικάζουν. Θεωρείται μάλιστα ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας. Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προκαλεί ενοχές ή ντροπή. Αλλωστε, ο αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε έντονους οργασμούς και να γεννήσει αισθήματα σεξουαλικής ασφάλειας και αυτοεκτίμησης. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι όποιος αυνανίζεται είναι ανικανοποίητος σεξουαλικά από τον ερωτικό του σύντροφο. Πολλοί εραστές έχουν καταπληκτικές ερωτικές εμπειρίες όταν αυνανίζονται, μόνοι ή με τη βοήθεια του παρτενέρ τους, πριν από ή κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

Τι αρέσει στον άνδρα

Ο αυνανισμός των ανδρών είναι μια υπόθεση προσωπική, στην οποία σπάνια συμμετέχει η γυναίκα. Ακόμα και στο γάμο, η σύζυγος δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα αυτή του άνδρα της. Αν όμως δεν ξέρετε τι ακριβώς κάνει ο παρτενέρ σας για να ικανοποιηθεί, είναι δύσκολο να του χαρίσετε εσείς μια τέτοια ευχαρίστηση. Ο καλύτερος τρόπος για να το μάθετε, είναι να τον βλέπετε και να τον ρωτάτε. Το πιο ευαίσθητο σημείο του πέους είναι η βάλανος. Αντίθετα, η γυναίκα διαθέτει περισσότερα σημεία που ερεθίζονται σεξουαλικά. Τα χάδια στο όσχεο και στους όρχεις δεν διεγείρουν τους άνδρες τόσο πολύ. Ο άνδρας επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη βάλανο και στο χαλινό και όχι τόσο στη ράβδο του πέους, που χρησιμεύει για να ανεβοκατεβάζει το χέρι του ρυθμικά.

Τι αρέσει στη γυναίκα

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας πώς θέλουν οι γυναίκες να διεγείρονται, είναι να τις παρακολουθεί όταν αυνανίζονται. Ωστόσο, ορισμένες προτιμούν να τις αυνανίζει ο ερωτικός σύντροφός τους, γιατί η αυτοϊκανοποίηση τους γεννά ενοχές. Για άλλες πάλι, ο αυνανισμός έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας, για να ανακουφιστούν από τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους. Καθώς προϋπόθεση για το γυναικείο οργασμό είναι η άμεση και συνεχής διέγερση, ορισμένες γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα, καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση για να φτάσουν σίγουρα στην αποκορύφωση. Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ κατά 80% φτάνουν στην αποκορύφωση με τον αυνανισμό.

Ο αυνανισμός είναι απόλαυση

Οσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.
Ο αυνανισμός είναι μια επιλογή, ένας τρόπος για να αυξηθεί η σεξουαλική απόλαυση ενός ζευγαριού, ο οποίος βοηθά τη σεξουαλικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, εάν δεν αυνανίζεστε, δεν είστε φυσιολογικοί. Αξίζει να θυμάστε επίσης ότι ο αυνανισμός δεν επηρεάζει την επιτυχία ή την αποτυχία της συζυγικής σας ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, όσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο. Η αυτοϊκανοποίηση είναι άριστο υποκατάστατο της συνουσίας όταν η γυναίκα είναι έγκυος, λεχώνα ή αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση ή όταν ο άνδρας δεν μπορεί να έχει στύση.

Πόσο μπορεί να αυνανίζεται ένας άνδρας;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανδρών, η συχνότητα με την οποία αυνανίζονται κυμαίνεται από μία φορά το μήνα σε δύο με τρεις φορές την ημέρα. Σχεδόν όλοι ανησυχούν για την υποτιθέμενη επίδραση του υπερβολικού αυνανισμού στην ψυχική τους υγεία, αλλά όλοι θεωρούν ότι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο συχνά από τους άλλους. Ενας άνδρας που αυνανίζεται δύο με τρεις φορές την ημέρα, θεωρεί ότι οι πέντε ή έξι φορές την ημέρα είναι εξαιρετικά μεγάλος αριθμός. Δεν υπάρχει ιατρικώς αποδεκτό κριτήριο, το οποίο να καθορίζει τα όρια του "φυσιολογικού" αυνανισμού, αλλά ούτε και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο αυνανισμός, όποια και αν είναι η συχνότητά του, οδηγεί σε κάποια μορφή πνευματικής ασθένειας. Ο αυνανισμός, ωστόσο, χαρίζει σε μια σχέση περισσότερο αισθησιασμό και μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.

Τι κάνουν οι άνδρες

Πολλοί άνδρες συνδέουν λανθασμένα τον αυνανισμό και την εκσπερμάτωση με τη γρήγορη ανακούφιση από τη σεξουαλική ένταση.
Οι άνδρες ανακαλύπτουν τον τρόπο διέγερσης που τους αρέσει, μόνο χάρη σε προσωπικούς πειραματισμούς. Ορισμένοι μόλις που ακουμπούν το επάνω μέρος του πέους τους. Αλλοι πιάνουν όλο το όργανό τους σφιχτά και κάνουν τόσο δυνατές μαλάξεις, που για ορισμένους θα ήταν δυσάρεστες, αν όχι επώδυνες. Συνήθως, προτιμούν να διεγείρουν μόνο τη βάλανο, είτε ερεθίζοντας αποκλειστικά την επάνω επιφάνεια του πέους γύρω από το χαλινό ή όλη την περιοχή της βαλάνου. Ωστόσο, οι περισσότεροι προτιμούν να διεγείρουν με μαλάξεις τη ράβδο όλου του οργάνου τους. Η ταχύτητα, η έκταση της κίνησης και το σφίξιμο ποικίλλουν από άνδρα σε άνδρα. Πολλοί άνδρες συνδέουν λανθασμένα τον αυνανισμό και την εκσπερμάτωση με τη γρήγορη ανακούφιση από τη σεξουαλική ένταση. Οσο πλησιάζει η στιγμή της εκσπερμάτωσης, οι περισσότεροι πυκνώνουν τις μαλάξεις, ώσπου ο ρυθμός των κινήσεων γίνεται πολύ γρήγορος. Κατά την εκσπερμάτωση, οι περισσότεροι σταματούν εντελώς ή μειώνουν αισθητά τις μαλάξεις στη ράβδο του πέους τους. Μετά τον οργασμό, η βάλανος αποκτά μεγάλη ευαισθησία. Ορισμένοι αλείφουν τα χέρια τους με λιπαρή ουσία, για να μειώνεται η τριβή και να αυξάνεται η απόλαυση. Η βαζελίνη, οι λοσιόν για τα χέρια ή το σώμα και τα έλαια για μασάζ συντελούν, ώστε να γίνει η εμπειρία πιο ηδονική.

Πώς να διεγείρετε μια γυναίκα

Η κλειτορίδα είναι ένα όργανο λεπτό και ευαίσθητο, που πρέπει να το προσεγγίζεται με προσοχή. Μην ασκείτε πίεση, εκτός και αν σας το ζητήσει η παρτενέρ σας. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την έμμεση διέγερση πιο ευχάριστη και ερεθιστική. Τα δάχτυλά σας πρέπει να είναι υγρά, γι' αυτό αλείψτε τα με κολπικό υγρό, σάλιο ή βαζελίνη, για να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το χέρι σας, όλα τα δάχτυλα, την παλάμη ή τον καρπό, ώστε ένα έντονο αίσθημα ηδονής να πλημμυρίσει όλη την περιοχή της κλειτορίδας. Οι κινήσεις είναι δύο ειδών: κυκλικές και παλινδρομικές. Για τις πρώτες, απλώστε το χέρι στην περιοχή της κλειτορίδας. Πιέστε ελαφρά με την παλάμη ή τα δάχτυλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Μετακινήστε το χέρι σας ψηλότερα, ώστε να βρεθεί ο καρπός πάνω από την κλειτορίδα, στην κορυφή του κόλπου, ενώ ακουμπά και στο ηβικό οστό. Μπορείτε να πιέσετε εκεί, καθώς θα τρίβετε, ή πιέστε απαλά με την παλάμη σας χαμηλότερα, έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να κρέμονται πάνω από την κλειτορίδα. Κάντε σταθερές, κυκλικές κινήσεις. Για τον αυνανισμό με παλινδρομικές κινήσεις, ακουμπήστε το χέρι στο ηβικό οστό και με τα δάχτυλά σας ερεθίστε την κλειτορίδα μπρος πίσω. Με το χέρι σας ακίνητο, βάλτε από ένα δάχτυλο στα χείλη του κόλπου και αρχίστε να τα κουνάτε πέρα δώθε. Πιέζοντας δυνατά στις πτυχές τους, τρίψτε την κάθε πλευρά των εσωτερικών χειλιών στη βάση της κλειτορίδας. Σε πολλές γυναίκες αρέσει, ταυτόχρονα με τη διέγερση της κλειτορίδας, να διεισδύει στον κόλπο τους ένα δάχτυλο. Φροντίστε, πριν βάλετε το μεσαίο δάχτυλο μέσα στον κόλπο, να είναι το νύχι του κοντό και λιμαρισμένο. Κρατήστε τα άλλα σας δάχτυλα λυγισμένα, ώστε με τις αρθρώσεις τους να πιέζουν την κλειτορίδα. Μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε απαλά το δάχτυλό σας, πιέζοντας το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου. Επίσης, αν θέλετε, τρίψτε πάνω στην κλειτορίδα την κεφαλή του πέους σας.
Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την έμμεση διέγερση της κλειτορίδας πιο ευχάριστη και ερεθιστική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.