10 Αυγ 2010

Σφοδρή επίθεση των Σερβοβόσνιων κατά των ΗΠΑ


ImageΣφοδρή, αλλά και απόλυτα δικαιολογημένη επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, λέγοντας ότι υποστηρίζουν, απροκατάληπτα, τα συμφέροντα των μουσουλμάνων της χώρας.
Τόνισε, δε, ότι η Σερβική Δημοκρατία δεν πρόκειται...
να συναινέσει σε κανενός είδους αλλαγές, που στόχο θα έχουν την ενίσχυση των σωμάτων της κεντρικής διακυβέρνησης της χώρας. Παρατηρητές των βαλκανικών εξελίξεων σημειώνουν ότι όντως οι ΗΠΑ για να εξισορροπήσουν την αντιμουσουλμανική πολιτική που ακολοθούν στη Μ.Ανατολή, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ακολουθούν απορκάλυπτα φιλομουσουλμανική πολιτική στην Βοσνία

Ο Ντόντικ αναφέρει τα παραπάνω σε ανακοίνωση που απέστειλε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση της ασφάλειας στη Βοσνία, που -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις τρομοκρατικές απειλές.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί πως για την κατάσταση αυτή ευθύνεται ο τρόπος οργάνωσης των δομών επιβολής του νόμου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές αστυνομικές δυνάμεις, δομημένες σε εθνοτική βάση, αλλά χωρίς πραγματικό συντονισμό μεταξύ τους.

Σχολιάζοντας την έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Μίλοραντ Ντόντικ έκανε λόγο για «αντι-σερβική πολιτική» από την πλευρά των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια γνωστή πολιτική: ρίξτε ευθύνη στους Σέρβους για ό,τι στραβό γίνεται στα Βαλκάνια και τη Σερβική Δημοκρατία για ό,τι στραβό γίνεται στη Βοσνία».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί ακόμη μια απόδειξη, ότι η Βοσνία θα πρέπει να αναδιοργανώσει άμεσα τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις αστυνομικές της δυνάμεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.