# #

13 Αυγ 2010

Παίρνουν τα λεφτά και τρέχουν οι μέτοχοι της MIG!

Πέμπτη, 12 Αύγουστος 2010 01:01 .Δεν προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στους μετόχους της Marfin Investment Group η δυνατότητα που έδωσε η διοίκηση της εταιρείας να επανεπενδύσουν σε μετοχές της MIG την επιστροφή κεφαλαίου που μοιράσθηκε πρόσφατα, λόγω της αδυναμίας καταβολής μερίσματος. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, παρότι μάλιστα είχε προσφερθεί αρκετά δελεαστική έκπτωση για τις νέες μετοχές, οι μέτοχοι προτίμησαν να ακολουθήσουν το ρηθέν «πάρε τα λεφτά και τρέχα»! ....




Το «αναιμικό» επενδυτικό ενδιαφέρον των ίδιων των μετόχων της MIG εκδηλώνεται σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη συγκυρία για την αγορά, αλλά και σε περίοδο έντονου προβληματισμού για τις αποδόσεις του ομίλου στο άμεσο μέλλον, καθώς οι βασικές εταιρείες του ομίλου, όπως η Vivartia, είναι πολύ αμφίβολο αν και πότε θα αποφέρουν τα αναμενόμενα. Επιπλέον, η έναρξη έρευνας της Κομισιόν για τη συγχώνευση Olympic-Aegean, από την οποία η διοίκηση Βγενόπουλου έχει δεσμευθεί ότι θα αποσβεστούν οι ζημιές της Olympic που «μάτωσαν» την MIG, δημιουργεί πρόσθετες αμφιβολίες για το αν τελικά το κρίσιμο αυτό deal θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες, με βάση τους κανόνες του ανταγωνισμού.



Σε αυτό το μάλλον δυσμενές κλίμα, η MIG ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα της διαδικασίας επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου:



n Η Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 3ης Ιουνίου 2010 αποφάσισε μεταξύ άλλων τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των 76.011.535,80 ευρώ με σκοπό την επιστροφή του στους μετόχους, ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά το ποσό των 0,10 ευρώ, ήτοι από 0,64 ευρώ σε 0,54 ευρώ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι 41.046.228,90 ευρώ με την έκδοση μέχρι 76.011.535 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,54 ευρώ συντελούμενη μέσω της δυνατότητας επανεπένδυσης από τους μετόχους της επιστροφής κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.



n Η Εταιρία παρείχε στους μετόχους της που ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (εφεξής η «Ε.Χ.Α.Ε.») μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 13ης Ιουλίου 2010 τη δυνατότητα να επιλέξουν στο διάστημα 17.06.2010 έως 16.07.2010 να λάβουν την επιστροφή κεφαλαίου, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, υπό μορφή μετοχών της Εταιρίας αντί μετρητών, είτε εν όλω είτε εν μέρει, με τιμή διάθεσης 0,95 ευρώ, δηλαδή ίση με το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών των πέντε (5) πρώτων συνεδριάσεων κατά τις οποίες η μετοχή διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου μειωμένη κατά ποσοστό έκπτωσης 10%.



n Κατόπιν των ανωτέρω, 4.276 μέτοχοι, ασκώντας το σχετικό δικαίωμά τους, επέλεξαν τη λήψη της επιστροφής κεφαλαίου υπό μορφή μετοχών της Εταιρίας, είτε εν όλω είτε εν μέρει, αναλαμβάνοντας 10.182.844 συνολικά μετοχές και καλύπτοντας ποσοστό 13,40% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το δε ποσό της τελικώς επανεπενδυθείσας επιστροφής κεφαλαίου ανήλθε σε 9.673.701,80 ευρώ. Οι μέτοχοι που δεν άσκησαν, είτε εν όλω είτε εν μέρει, το δικαίωμά τους για λήψη της επιστροφής κεφαλαίου υπό μορφή μετοχών της Εταιρίας, λαμβάνουν το σύνολο ή το υπόλοιπο αντιστοίχως της επιστροφής κεφαλαίου, από την ημερομηνία καταβολής του, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου 2010, με τον τρόπο που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Εταιρία.

http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.