# #

8 Ιουν 2010

Η μαζική φορολογική απείθεια είναι από το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στην μαφιόζικη λογική του κράτους που μαζεύει έμμεσους και άμεσους φόρους .


Η κίνηση της 1 Ιουνίου , να αποσύρουν τις καταθέσεις τους όλοι οι έλληνες από τις τράπεζες , δεν φαίνετε να έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να εμπόδισαν τους καταθέτες αλλά ο κυριότερος είναι ο φόβος για την φύλαξη των χρημάτων .
Όσο αναφορά τους στόχους της πρότασης , δηλαδή την ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος με αποτέλεσμα την διαγραφή των χρεών , μπορώ να πω πως ήταν υπεραισιόδοξη . Και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος ότι ο μεγαλο-καταθέτης δεν επενδύει σε καμία κατάρρευση και μικρο-καταθέτης , τα λίγα χρήματα που μπαίνουν στο λογαριασμό του τα αποσύρει για να πληρώσει λογαριασμούς . Ε τελικά ποιός θα αποσύρει τα χρήματα του ; και που θα τα πάει μετά ;
.Θα τολμήσω να προτείνω μερικές δράσεις που μπορούν να φανούν πιο αποτελεσματικές , όχι για να κάνουμε το σύστημα να καταρρεύσει , αλλά για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σαν καταναλωτές και να δημιουργήσουμε ένα αληθινό μέτωπο ενάντια στο σύστημα και τα εργαλεία του , τις τράπεζες και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς .
01.Θα μπορούσαμε να αντί να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας , να τις μεταφέρουμε στις δύο τράπεζες που έχουν παραμείνει ακόμα στο κράτος , δηλαδή την αγροτική και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
Μία κίνηση τέτοια από μόνη της θα οδηγούσε στην αύξηση των επιτοκίων των καταθέσεων .
02. Η ανάπτυξη καταναλωτικού μετώπου είναι παραπάνω από απαραίτητη για την συγκράτηση αλλά και την μείωση των τιμών της αγοράς .
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η παρατήρηση και η καταγραφή των τιμών και η επισήμανση της μέσης , της κατώτερης και της ανώτερης τιμής κάθε προϊόντος και υπηρεσίας . Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να ανανεώνονται συνεχώς σε κάποιο δικτυακό τόπο από τους ίδιους τους καταναλωτές .
03.Η μαζική φορολογική απείθεια είναι από το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στην μαφιόζικη λογική του κράτους που μαζεύει έμμεσους και άμεσους φόρους . Όμως θα το κάνω πιο συγκεκριμένο .Θα μπορούσαμε να μην καταθέσουμε φορολογική δήλωση μέχρι να καταργηθούν ένα πλήθος έμμεσων φόρων ή μέχρι να αποφασιστεί μείωση των συντελεστών .
Επίσης μία μαζική άρνηση κατάθεσης του φ.π.α. για τους επόμενους 3 μήνες θα έκανε σαφές στην κυβέρνηση ότι πρέπει να το μειώσει , να σιμώσουμε εδώ ότι τον φ.π.α. τον πληρώνει μόνο ο καταναλωτής και αποδίδετε από τις επιχειρήσεις στο κράτος , οπότε εδώ χρειάζεται η συμβολή του εμπορικού κόσμου για να πετύχει η δράση αυτή .
Και για όσους φοβούνται τυχόν κυρώσεις θα μπορούσαν να καταθέσουν τον φ.π.α. στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων εωσότου ικανοποιηθούν τα όποιο αιτήματα .


Πηγή : florabox .........http://ramnousia.blogspot.com/2010/06/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.