# #

2 Ιουν 2010

«Πόσοι ήταν οι νεκροί στο Τσερνόμπιλ;»


Στην ερώτηση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους: «Πόσοι ήταν οι νεκροί στο Τσερνόμπιλ;» η απάντηση είναι πάντα ένας αριθμός μεγαλύτερος και από τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.




- Η έκθεση ανθρώπων στη ραδιενέργεια σε παλαιότερα πυρηνικά ατυχήματα έδειξε, ότι τα αποδεκτά όρια έχουν τεθεί με υπερβολική σύνεση κι ότι τα μοντέλα μας είναι, ευτυχώς, απαισιόδοξα.




- Ο πυρηνικός κίνδυνος είναι κατ΄ αρχάς πολιτικός κίνδυνος.




- Ο άνθρακας αποτελεί πολύ σοβαρότερο κίνδυνο για την υγεία απ΄ ό,τι το άτομο. Με απλούς υπολογισμούς προκύπτει, ότι σε διάστημα πενήντα ετών, ο άνθρακας θα προκαλέσει 16.000.000 θανάτους, δηλαδή 1.000 φορές περισσότερους από το Τσερνόμπιλ.




- Η παραπληροφόρηση τού αντιπυρηνικού λόμπι -αναρωτιέται κανείς ποιος το χρηματοδοτεί- είναι τόσο στρεβλή, άρα επικίνδυνη, όσο και αποτελεσματική.





Αυτά τονίζει -μεταξύ άλλων- στο βιβλίο του Κι αν όλα όσα λένε οι οικολόγοι δεν είναι αλήθεια; ο καθηγητής των οικονομικών τής Υγείας στο CNAM, μέλος τής Ακαδημίας των Τεχνολογιών και πρώην γενικός διευθυντής νοσοκομείων τού γαλλικού υπουργείου Υγείας, dr Jean de Kervasdoue. Για τα θέματα αυτά ο dr Kervasdoue μίλησε στη συνεργάτιδα τής «Ελεύθερης Έρευνας», κ. Ευγενία Φυλακτού, στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. ..............περισσοτερα στο.. http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1395



..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.