# #

2 Ιουν 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Καμιά νέα εκπαιδευτική άδεια -




Στοπ στις άδειες εκπαιδευτικών για μεταπτυχιακά


Εντονες αντιδράσεις δασκάλων και καθηγητών
Την έντονη αντίδραση δασκάλων και καθηγητών προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μη χορηγήσει νέες εκπαιδευτικές άδειες σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται το Πρόγραμμα Σταθερότητας που ψήφισε η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, θα χορηγηθούν μόνο ανανεώσεις εκπαιδευτικών αδειών.

"Η περικοπή αυτή, που γίνεται ξαφνικά και την τελευταία στιγμή, θα έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που πέτυχαν στις εξετάσεις σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα να μην μπορούν να τα παρακολουθήσουν", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και καταγγέλλει την πολιτική περικοπών του υπουργείου, επισημαίνοντας:

"Αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μόρφωση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, να χορηγήσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για εκπαιδευτικές άδειες, οι οποίες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ελάχιστες (περίπου 800) και αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του εκπαιδευτικού δυναμικού".

Η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης θα ζητήσει να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε όσους καθηγητές πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται.

"Η περικοπή των αδειών γίνεται σε μια εποχή που δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα για την επόμενη χρονιά, όσον αφορά την επίσημη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών", αναφέρει το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. ..............http://www.ethnos.gr


..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.