# #

2 Ιουν 2010

εσυ ??? ποτε θα παρεις συνταξη??? του αγιου π....???


Την προσήλωση της κυβέρνησης στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού (δηλαδή να κατατεθεί τον ν/σ τον Ιούνιο) δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά «με την προσθήκη των αναγκαίων συζητήσεων που έχουν γίνει και θα γίνουν» με την τρόικα.

Ο κ. Λοβέρδος, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισαν με έμφαση ότι εκτός από το μνημόνιο και όσα αυτό ορίζει, υπάρχει σε εξέλιξη και μια ευρύτερη συζήτηση για τις πολλές παραμέτρους του Ασφαλιστικού.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε δε, ότι στο μνημόνιο


.δεν περιλαμβάνεται συμφωνία για μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης στο 48%.

«Το μνημόνιο είναι πάρα πολύ σαφές ως προς το θέμα αυτό της αναπλήρωσης [...] για το θέμα αυτό των συντάξεων τώρα, είναι αντιληπτό ότι δεν βρίσκεται στο πλαίσιο αυτό» είπε ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς για την απαίτηση της τρόικας για μείωση των συντάξεων κατά σχεδόν 50%, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε ό, τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του νομοσχεδίου ο κ. Λοβέρδος είπε «παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, αλλά με την προσθήκη των αναγκαίων συζητήσεων που έχουν γίνει και θα γίνουν».

«Εμείς αν θυμάστε είχαμε πει από τον Νοέμβριο ότι τον Ιούνιο θα τελειώσουμε και αυτή είναι η πρόθεσή μας, να καταθέσουμε αυτό το σχέδιο νόμου στο πλαίσιο της λειτουργίας αυτής της συνόδου ... Δεν αλλάζουμε χρονοδιάγραμμα» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη σημασία των συζητήσεων με την τρόικα για το θέμα του Ασφαλιστικού εστίασε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα μεγάλο πράγμα, δεν είναι ακριβώς ένα κείμενο μνημονίου, έχει μια σειρά από παραμέτρους, αυτά κουβεντιάζουμε και αυτά θα συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

«Οι συζητήσεις αυτές είναι κάτι που παίρνει καιρό και έχει πολλές λεπτομέρειες» συμπλήρωσε και τόνισε «υπάρχει ένα μνημόνιο συγκεκριμένο ... και υπάρχει μια ευρύτερη συζήτηση».



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.