# #

2 Μαρ 2010

ΝΑΤΟ και Αλβανοι εργαζονται για το δογμα της "φυσικης Αλβανιας"


Τη διάλυση των Σερβικών οργάνων αυτοδιοίκησης του Κοσόβου φέρονται να επιδιώκουν οι Αλβανικές αρχές

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει στη μείωση των δυνάμεων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, στο οποίο γίνονται μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο.

Η απόφαση αυτή συνιστά έμμεση παραδοχή ότι η κατάσταση στην πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία έχει εξομαλυνθεί. Και αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχουν πληροφορίες κατα τις οποίες οι Αλβανικές αρχές της Πρίστινα επεξεργάζονται σχέδιο διάλυσης των Σερβικών οργάνων αυτοδιοίκησης.


Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, πρώην διοικητής του εξτρεμιστικού "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" φέρεται αποφασισμένος για μια τελική προσπάθεια ξεκαθαρίσματος που θα οδηγήσει την περιοχή σε απόλυτη αλβανοποίηση μέσα από εντάσεις και ενδεχόμενες συγκρούσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δημιουργεί εντυπώσεις προόδου στον τομέα της ασφάλειας, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για ένοπλη σερβο-αλβανική σύγκρουση.

Την ίδια ώρα καλλιεργείται το δόγμα της "φυσικής Αλβανίας" που φαίνεται να υποκαθιστά το ιδεολόγημα της Μεγάλης Αλβανίας, αλλά αναφέρεται επίσης στους δεσμούς των αλβανικών και αλβανόφωνων πληθυσμών στην ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Νότια Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.