# #

3 Μαρ 2010

Τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


Τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν επιχειρηθεί από την εταιρεία να λειτουργήσει το σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα, η οποία κάθε άλλο παρά εφησυχάζει μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών
Μεγάλωσε η αγανάκτηση και η ανησυχία των Πιεριέων στο ενδεχόμενο λειτουργίας του Σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ειδικά μετά την πρόσφατη συνάντηση φορέων της περιοχής μας και εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών. Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από την συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.....
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η πρόθεσή τους να συνεχιστεί ο αγώνας τους σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι στις αίθουσες Δικαστηρίων «με την ελπίδα ότι και η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και το άλλο επίπεδο σε εκείνο των κινητοποιήσεων. Για το κομμάτι των κινητοποιήσεων οι φωνές που ζητούν δυναμικότερες μορφές διαμαρτυρίας φάνηκε ότι πυκνώνουν, αφού κατά γενική ομολογία η μέχρι σήμερα καλή πρόθεση της επιτροπής να συζητήσει για την εξεύρεση μιας λύσης έχει πέσει στο κενό και δεν έχει φέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Μπορεί όντως οι αντιδράσεις της Επιτροπής να έχουν καθυστερήσει τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως ότι η Εταιρία θα δεχθεί για πολύ καιρό ακόμη να αφήνει κλειστό έναν σταθμό διοδίων, μιας και όπως ειπώθηκε και από τους αρμόδιους υπουργούς μπορεί πλέον να ξεκινήσει τη λειτουργία τους, όποτε το αποφασίσει.
«Μόνο δυσάρεστα ακούσαμε σε εκείνη τη συνάντηση», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Επιτροπή από τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη. «Ο κ. Ρέππας, ήταν πολύ ειλικρινής», είπε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναγνωρίζοντας ότι καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη παράδοση στην κυκλοφορία της Κοιλάδας των Τεμπών. Παρόλα αυτά, ανέφερε ο πρόεδρος και για αυτό το θέμα δεν πήραμε μια σαφής απάντηση.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έκανε ειδική αναφορά στην στάση των βουλευτών Πιερίας του Κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι φέρονται «να χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι». Αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων του Αιγινίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ εξέφρασε την άποψη ότι «αν εμείς δεν θέλουμε να λειτουργήσουν, δεν θα λειτουργήσουν», σημειώνοντας ότι η μόνη ξεκάθαρη απάντηση που έλαβε η επιτροπή είναι για το ότι τα συγκεκριμένα διόδια μπορεί να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία τους.
Την άποψη ότι τα διόδια δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι την ολοκλήρωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την Άνοιξη και να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Αγγελίδης, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο δρόμοι αντίδρασης. «Ο ένας είναι αυτός της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και ο άλλος αυτός των διαδηλώσεων και των καταλήψεων», είπε ο κ. Αγγελίδης. Όπως ανέφερε από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα κονδύλι για τους παράδρομους.
«Βάλαμε την κόκκινη γραμμή και μεταφέραμε το κλίμα που επικρατεί στην Πιερία, από την ενδεχόμενη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο», είπε ο Ηλίας Τσιτλακίδης, επαναλαμβάνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της Επιτροπής είναι να μην λειτουργήσουν ποτέ τα διόδια του Αιγινίου και αυτό είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται. Επίσης, όπως είπε ο κ. Τσιτλακίδης, η Επιτροπή κατέστησε σαφές στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες με τις οποίες θα επιχειρήσει να ματαιώσει τη λειτουργία των διοδίων.
Υπέρ των δυναμικότερων κινητοποιήσεων τάχθηκε ο δήμαρχος Κορινού. «Δεν υπάρχει χώρος για άλλες ευγένειες», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αβραμίδης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε σαν σκέψη ότι μπορεί να λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου όσο παραμένουν κλειστά τα Τέμπη. Ο δήμαρχος Κορινού, τόνισε επίσης την ανάγκη να επιδείξει η Επιτροπή μεγαλύτερες δυνατότητες κινητοποίησης πολιτών. Υπέρ των δυναμικότερων κινητοποιήσεων τάχθηκαν και ο εκπρόσωπος των Φορτηγών διεθνών μεταφορών, αλλά και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Ευγένιος Ολύμπιος.
Την άποψη ότι οι Πιεριείς δεν θα πρέπει να τρέφουν ψευδαισθήσεις για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος.
Με την άποψη του κ. Μπούρου, συμφώνησε και ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα κ. Σιανίδης, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση. «Δεν νομίζω ότι το Υπουργείο Υποδομών με τόσους νομικούς, επί τόσους μήνες να μην έχει καταλήξει για το πώς θα κινηθεί νομικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιανίδης, εκφράζοντας την άποψη, ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα τέχνασμα της Κυβέρνησης και ότι θα γίνει «θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας».
Ενημερώνοντας για το νομικό κομμάτι, είπε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να καταθέσει κι άλλα ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση που επιχειρηθεί η λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο προσφυγής ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Η σύμβαση έχει ελαττώματα στα οποία μπορούμε να πατήσουμε, αρκεί να βρούμε ανάλογη ανταπόκριση από τη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Σιανίδης.
Την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι αιρετοί, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της Παραλίας Βαγγέλης Κήπου. Ο κ. Κήπου, ζήτησε από την Συντονιστική Επιτροπή να υπάρξει ενημέρωση όλων των αιρετών του νομού, εκφράζοντας την άποψη ότι οι δήμοι είναι κυρίως εκείνοι που μπορούν να ενεργοποιήσουν τους πολίτες. Με την άποψη του κ. Κήπου συμφώνησε το σύνολο των μελών της Επιτροπής η οποία κάλεσε όλα τα μέλη της να βρίσκονται σε «επιφυλακή» για το ενδεχόμενο που η εταιρία θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει ανοίγοντας τα διόδια του Αιγινίου χωρίς καμιά προειδοποίηση.(Πολιτεία/Β.Ζαμαντζάς )
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.