# #

2 Μαρ 2010

ο χορος των δολοφονων



Ωστόσο, παρά το εντυπωσιακό θέαμα, αυτό που παρακολουθούμε είναι το αποτέλεσμα ενός αμφιλεγόμενου σωφρονιστικού προγραμματος που αναγκάζει όλους τους φυλακισμένους να χορεύουν καθημερινά για ώρες, προκειμένου κάθε Παρασκευή να παρουσιάζουν ένα νέο μουσικό κομμάτι.


Πριν από περίπου 2 μήνες, ο Σωτήρης Δανέζης της "Εμπόλεμης Ζώνης" του Mega επισκέφτηκε τις φυλακές και μίλησε με τον πανίσχυρο διευθυντή των φυλακών και εμπνευστή του περίεργου αυτού προγράμματος Μπάιρον Γκαρσία. (ΕΔΩ για το λίνκ)


"Εδω μέσα κρατούμενοι είναι οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες της χώρας. Φόνοι, βιασμοί, ναρκωτικά...Αν κάθονται όλη μέρα θα γίνει εκτροφείο δαιμόνων. Ε αυτό δεν θα το επιτρέψω με τίποτε! Που είναι το λάθος αν όλη μέρα όσοι το επιθυμούν μαθαίνουν να χορεύουν; Εγω το μόνο που θέλω είναι οι κρατούμενοί μου να είναι ευτυχισμένοι!" ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής ο Γκαρσία ο οποίος δεν δέχτηκε πως το πρόγραμμα είναι καταναγκαστικό.


Εντούτοις , παλαιός κρατούμενος της φυλακής μίλησε στην εκπομπή για τη βια και τα βασανιστήρια που υποβάλλονται οι κρατούμενοι που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στα χορευτικά πλάνα του Διευθυντή. Σχετικές καταγγελίες έκαναν και οι τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώματων.


Όμως ο περίεργος κύριος Γκαρσία στη χώρα του είναι μάλλον.. κράτος εν κράτει: κατάγεται από ένα από πιο ισχυρά πολιτικά τζάκια της χώρας του: ο πατέρας του ήταν γερουσιαστής και η αδελφή του σήμερα είναι η Κυβερνήτης της περιοχής.


Σε όλα αυτά, αξίζει να φωτίσουμε τη πιο σημαντική λεπτομέρεια που αφορά το πιο πάνω βίντεο. Το φιλμάκι αποτελεί παραγωγή (και αρα δωρεάν διαφήμιση!) της Sony Pictures. (Σχετικά πλάνα με στέλεχος της Sony στις φυλακές ΕΔΩ)


Με άλλα λόγια, οι κρατούμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τα μοντέλα της διαφήμισης της Sony και του Γκαρσία. Και το έκαναν υπό τη συνοδεία των λόγων του Luther King "I have a dream".


"Σε μια φυλακή που τις μέρες μοιάζει με κολλέγιο , αλλά τα βράδια γίνεται Κόλαση, το μόνο σύνθημα που σε κρατά ζωντανό είναι το ... Χόρεψε!" ανέφερε ο πρώην κρατούμενος.

πηγη"το ιστιολογιο μου"


ght="340">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.