# #

3 Ιουλ 2020

Τουρισμός δεν υπάρχει οριστικά για τη Βόρεια Ελλάδα....Σερβία: Νέα περιοριστικά μέτρα

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα και οι θάνατοι στη Σερβία ...
Νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS).
Από την Δευτέρα (6 Ιουλίου) θα κλείσουν όλες οι ...
φοιτητικές εστίες στο Βελιγράδι ενώ από αύριο και για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα κλαμπ και οι καφετερίες θα λειτουργούν μέχρι τις 23:00 , ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας. Συμπλήρωσε επίσης ότι στους κλειστούς χώρους θα επιτρέπεται η συγκέντρωση μέχρι 100 ατόμων και στους εξωτερικούς χώρους 500 άτομα. Ανέφερε ότι θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που από την περασμένη Δευτέρα είναι υποχρεωτική.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποκάλυψε ότι στην συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας ο ίδιος πρότεινε να επιβληθεί ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός του Βελιγραδίου για διάστημα δεκατεσσάρων ημερών αλλά το μέτρο αυτό θεωρήθηκε από τους ειδικούς υπερβολικό και απορρίφθηκε. "Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα απαγόρευση της κυκλοφορίας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς στην RTS και ανέφερε ότι από την πρωτεύουσα προέρχεται το 82% των νέων κρουσμάτων και αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη εστία της επιδημίας.
Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 θάνατοι από τον κορονοϊό ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.