# #

2 Ιουλ 2020

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Περιοριστικά μέτρα για απιστία σε 2 πρώην δημάρχους και 3 πρώην αντιδημάρχους!!!

Λιτόχωρο | Περιοριστικά μέτρα για απιστία σε 2 πρώην δημάρχους και 3 πρώην αντιδημάρχους
Οι απολογίες είχαν αρχίσει την προηγούμενη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν χθες στον ανακριτή Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Βρεττά. Αφορούσε πρώην αυτοδιοικητικούς της ΔΕΑΔΟ του δήμου Δίου – Ολύμπου και 5 επιχειρηματίες. 
Με ομόφωνη γνώμη του ανακριτή διαφθοράς κ. Κωνσταντίνου Βρεττά και του εισαγγελέα κ. Στυλιανού Γαλιατσάτου, τέθηκαν σε όλους περιοριστικοί όροι, μη εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Α.Τ. Λιτοχώρου 1 φορά το μήνα.
Η υπόθεση άρχισε το..
2017 με αναφορά του ΣΔΟΕ και αφορούσε την περίοδο από 01-01-2011 έως 30-09-2014. Η έρευνα και οι κατηγορίες αφορούσαν τα τότε δύο 11μελή διοικητικά συμβούλια. Από εκείνη την αναφορά και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέκυψαν αδικήματα:
1) στο θέμα των αμοιβών σε 2 γενικούς διευθυντές,
2) σε απευθείας ανάθεση έργων-υπηρεσιών από τη ΔΕΑΔΟ σε 5 εργολάβους,
3) στην αγορά μεταχειρισμένου εκσκαφέα,
4) στις δαπάνες γευμάτων,
5) στις δαπάνες ξενοδοχείων και ταξιδιών,
6) σε μη νόμιμες δαπάνες
7) σε δαπάνες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτου.
Ακόμη υπάρχει και κατηγορία της λήψης δανείου του γενικού διευθυντή για την οποία σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.
Μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται 2 πρώην δήμαρχοι, 3 πρώην αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι όλων των δημοτικών συνδυασμών μαζί με 5 υπεργολάβους. Οι κατηγορούμενοι με υπομνήματα μέσω των δικηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έτσι αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που είτε θα παραπέμψει σε δίκη είτε θα απαλλάξει μερικά ή όλους τους κατηγορουμένους. Σε ένα κατηγορούμενο μπήκε ο όρος της καταβολής μικρής χρηματικής εγγύησης.
Η διαδικασία των απολογιών άρχισε την προηγούμενη Πέμπτη και έκλεισε χθες με υπόμνημα που κατέθεσαν για μία κατηγορούμενη οι δικηγόροι Αλέξανδρος Βυτανιώτης και Ηλιάνα Παπανικολάου Βυτανιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.