# #

4 Ιουλ 2020

Άρχισαν οι "λαγοί"....“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”;

“Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”; Μετά το “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο”…

Η προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης για έναν “συμβιβασμό με την Τουρκία”, έχει ξεκινήσει. Τον λένε …”έντιμο συμβιβασμό”, αλλά παρόλα αυτά κανένας δεν πείθεται από τέτοια “αφηγήματα”. Γι΄ αυτό και το ερώτημα “τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο” έχει αρχίσει να ακούγεται ξανά. Είναι ένα από τα “όπλα” που θα χρησιμοποιήσουν οι υποστηρικτές του “έντιμου συμβιβασμού”.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας αυτό που κάποιοι θεωρούν έναν απλό συμβιβασμό με τους Τούρκους είναι η απώλεια του Καστελόριζου! 
Να το …
δώσουμε για να αποφύγουμε την σύγκρουση με την Τουρκία.
Τα ΝΕΑ δημοσιεύουν σήμερα άρθρο του Γιάννη Πρεντεντέρη με τίτλο “Να πεθάνουμε για το Καστελόριζο;”
Ο αρθρογράφος θυμίζει την ιστορία του Γάλλου βουλευτή Μαρσέλ Ντεά , ο οποίος το 1939 σε άρθρο του έθετε το ερώτημα «Να πεθάνουμε για το Ντάντσιχ;». Ήταν ο «διάδρομος του Ντάντσιχ» που είχε δημιουργηθεί μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε βάρος της ηττημένης Γερμανίας κι επέτρεπε στην Πολωνία να έχει πρόσβαση στη Βαλτική. Η χιτλερική Γερμανία απαιτούσε να της επιστραφεί και ο Γάλλος βουλευτής παρουσίαζε το θέμα ως ασήμαντο. Ήταν αυτό ακριβώς το θέμα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να κάνει την εισβολή στην Πολωνία. Όσο για τον Γάλλο βουλευτή. Όπως καταλήγει το άρθρο του Γ.Πρεντεντέρη “ίδρυσε το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα και το 1944 κατέληξε υπουργός Εργασίας στη δωσιλογική κυβέρνηση του Βισύ. Μετά τον πόλεμο καταδικάστηκε ερήμην για δωσιλογισμό και πέθανε φυγάδας και κρυπτόμενος σε ένα μοναστήρι στην Ιταλία”.
Ο επίλογος του άρθρου νομίζουμε δίνει και την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του αν αξίζει “να πεθάνουμε για το Καστελόριζο”.
Διαβάστε όλο το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.