• Η κ.   Ξαφά  έχει  μια ιδιαίτερη   αδυναμία στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα  στους συνταξιούχους.  Δοθείσης ευκαιρίας  που    της παρέχουν  αφειδώς κάθε   φορά   τα   ΜΜΕ, συμβουλεύει  την κυβέρνηση να περικόψει  τις συντάξεις,  γιατί είναι  τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας.   Από κοντά και  ο ευρωβουλευτής  Γιώργος Κύρτσος.    Δε θα μπορούσαν  να αφήσουν  μόνη της   την αγαπητή μας  κ.  Λαγκάρντ   που   στη   Λίμα του ΠΕΡΟΥ   είχε   δηλώσει   ότι  η σύνταξη  του Έλληνα  συνταξιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα... 484 €.
  • Η  κ. Ξαφά πρόσφατα  στην  «Καθημερινή», στις 11.5.2020,  προτείνει   στην κυβέρνηση  να περικόψει  την προσωπική  διαφορά   από τους συνταξιούχους που είχαν συνταξιοδοτηθεί  προ του  ν. Κατρούγκαλου. Επειδή έχει και κάποιες  κρυφές   «σοσιαλιστικές» ευαισθησίες    προτείνει  την περικοπή της,     για να μην  υπάρχουν  δύο  κατηγορίες  συνταξιούχων, προ του ν. Κατρούγκαλου  και μετά.  « Η διατήρησή της ( της προσωπικής διαφοράς), γράφει,   πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους, ενώ  το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο έχασε την ευκαιρία να αποκαταστήσει κάποια ισορροπία μεταξύ γενεών».
  • Επειδή η  ευαισθησία της   δεν  της  επιτρέπει  να προτείνει   αύξηση  στους νέους  συνταξιούχους,  για να μην  αισθάνονται  αδικημένοι,  και επειδή  κάθε φορά  επιστρατεύει  τις οικονομικές της γνώσεις  και τη θητεία της στο  ΔΝΤ,  για να επιτίθεται  στους συνταξιούχους και εργαζόμενους, προτείνουμε να   δηλώσει  ποια  σύνταξη  θεωρεί  δίκαιη   να παίρνουμε εμείς οι συνταξιούχοι.  Εμείς   έχουμε  αντιπρόταση  για την ίδια, τον κ. Κύρτσο  και για τα φερέφωνά τους   στα ΜΜΕ. Να δημευτεί  όλη η περιουσία τους   και οι καταθέσεις τους και να υποχρεωθούν να ζήσουν  με τη σύνταξη  των συνταξιούχων που προτείνουν.  Να υπάρχει  πλήρης έλεγχος  για τις αγορές τους  και μετά από 2 χρόνια  να εμφανιστούν  στα κανάλια να μας  πουν τι εστί  βερύκοκο. Και να μας   συμβουλεύσουν  πως κατάφεραν και πλήρωναν το ενοίκιο  του σπιτιού τους, τις επισκευές, τα φάρμακα και τα  κλπ.  Μπορεί διάολε  να έχουν  δίκιο  και εμείς  οι συνταξιούχοι  να είμαστε άπληστοι. Το ίδιο  να ισχύσει  και για τους  δημοσιογράφους  που  ηδονίζονται  όταν  ακούνε για μειώσεις  συντάξεων.
 *Πρόεδρος   Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
Να συμπληρώσουμε και εμείς αυτά που σωστά επισημαίνει ο Τάσος Σταυρόπουλος:
Μιράντα Ξαφά (11/2017): Οι συντάξεις πρέπει να περικοπούν κι άλλο
«Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ. Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ, είναι 25%. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25% . Και δυστυχώς πρέπει να περικοπούν κι άλλο».
Μιράντα Ξαφά (5/2019): Λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις
«Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις»
Μιράντα Ξαφά (Ιούλιος 2019)
“Χωρίς διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν είναι προφανές από πού θα προέλθει ο δημοσιονομικός χώρος για την απαραίτητη μείωση των συντελεστών φορολογίας” είπε μεταξύ άλλων η Μιράντα Ξαφά που ξαναχτύπησε με τις πάγιες συνταγές του ΔΝΤ ζητώντας να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου και να περικοπούν οι συντάξεις.