# #

19 Μαΐ 2020

«Εγώ αυτούς τους κοπρίτες δεν τους νομιμοποιώ. Ξεκινάνε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου»!

Διάλογος φουσκωτών» στο… γαλατικό χωριό του Πηλίου | Documento
Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν σαφής: 
Όχι απλά δεν συνδιαλέγεται με τους Σταγιάτες που αρνούνται να παραδώσουν το νερό της πηγής τους Κρύα Βρύση σε ιδιωτικά συμφέροντα αλλά τους απευθύνει ύβρεις. 
Όχι απλά δεν αναγνωρίζει την κίνηση πολιτών του Βόλου που ζητάει να κάτσουν στο τραπέζι με την επιστημονική τους ομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η επικίνδυνη για αυτούς καύση απορριμμάτων μέσω της νέας εργοστασιακής μονάδας που θα ανοίξει ο δήμος για να πουλάει απορρίμματα σε μορφή SRF στην ΑΓΕΤ, αλλά τους αποκαλεί μπαχαλάκηδες και απειλεί με μηνύσεις. 
Από τα σκάγια του υβρεολογίου του δεν γλίτωσε ούτε ο τραγουδοποιός...
Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος άκουσε τα σχολιανά του, μόνο και μόνο επειδή ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων.
Είναι προφανές, πως ο δήμαρχος ανοίγει πόλεμο με όσους και όσες, προσπαθούν είτε να συνδιαλλαγούν με τον δήμο είτε να θέσουν τις κόκκινες γραμμές τους, προκειμένου να διασώσουν τον φυσικό τους πλούτο. Το είπε έξαλλου καθαρά: «Εγώ αυτούς τους κοπρίτες δεν τους νομιμοποιώ. Ξεκινάνε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου»!
Μπορεί τα κινήματα στη χώρα μας, να μην βρίσκονται στην πιο δραστήρια περίοδό τους για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, ωστόσο είναι επείγουσα ανάγκη, οι άνθρωποι των κινημάτων από βορρά έως νότο, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των Σταγιατών και των Βολιωτών, που θα χρειαστούν και ηθική συμπαράσταση και νομική στήριξη σύντομα.
Και σήμερα, αν και υποφωτισμένη η σκηνή της δράσης, βλέπουμε σπέρματα δυναμικής, όπως για παράδειγμα την επιμονή του φεμινιστικού κινήματος που τα κατάφερε άψογα να αναδείξει την υπόθεση της γυναικοκτονίας της Ελένης Τοπαλούδη.
Οι Σταγιάτες δεν παλεύουν στην άλλη άκρη της γης. Δεν βρίσκονται στο Μεξικό, ούτε στην υποσαχάρια Αφρική. Είναι δίπλα μας και παραδίπλα τους ακτιβιστές Βολιώτες παλεύουν να διώξουν το μαύρο σύννεφο που όπως λένε αυξάνει χρόνο με τον χρόνο τα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή. Και δεν είναι 40 μπαχαλάκηδες όπως τους παρουσιάζει ο δήμαρχος αφού υπέρ του αιτήματός τους έχει ταχθεί ο Ιατρικός Συλλογος Μαγνησίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Επίσης το 2018 ήταν 800 οι κάτοικοι που τον είχαν αναγκάσει να ταχθεί κατά της καύσης.

«Παλεύουμε για να μην γίνει ο κάθε Βολιώτης υπηρέτης της ΑΓΕΤ δηλαδή της Γαλλοελβετικής Lafarge, για να μην μολύνεται καθημερινά ο αέρας μας, για να μην αυξάνονται οι καρκίνοι και τα εγκεφαλικά» είπε στο tvxs.gr o Mάρκος Βαξεβανόπουλος. «Παλεύουμε για να μπορούμε να πίνουμε το πεντακάθαρο νερό της πηγής μας που μας δροσίζει 350 χρόνια, που εμείς τη συντηρούμε με δικά μας έξοδα. Δεν θα τους αφήσουμε ούτε να το χλωριώνουν ούτε να το πουλήσουν σε ιδιώτες» λένε οι Σταγιάτες που πήραν με απόφαση γενικής συνέλευσης την τύχη του χωριού στα χέρια τους. 
Αυτοί οι μικροί πυρήνες αντίστασης, έχουν ανάγκη τη δική μας αλληλεγγύη για την ενδυνάμωση του αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.