# #

13 Απρ 2018

Υπάρχουν ακόμα διάφοροι που παπαγαλίζουν την προπαγάνδα του Τραμπ ενώ παριστάνουν τους αριστερούς.

hands-off-syria-1160x480






Η μέρα της μαρμότας που σκοτώθηκε από χημικά


Στις 7 Απρίλη του 2017 μια βάση του συριακού στρατού βομβαρδίστηκε με πυραύλους κρουζ από τις ΗΠΑ με πρόσχημα μια επίθεση με χημικά που χρεώθηκε στη συριακή κυβέρνηση.

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα παραδεχόταν αργότερα πως δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για χρήση χημικών από τη συριακή κυβέρνηση. «Ψάχνουμε για αποδεικτικά στοιχεία. Δεν έχω κανένα στοιχείο, αξιόπιστο ή μη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο μετά, η Αυτοκρατορία και τα τσιράκια της στη Συρία ανεβάζουν για χιλιοστή φορά την παράσταση «ο δικτάτορας σκοτώνει με χημικά το λαό του». 

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο επικίνδυνη για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του πλανήτη, αυτό το γελοιωδέστατο θέατρο σκιών θα ..προσφερόταν σίγουρα για άφθονο γέλιο.

Καλούμαστε λοιπόν να πιστέψουμε πως ο Άσσαντ «έριξε για μια ακόμα φορά χημικά στο λαό του σκοτώνοντας αμάχους» – χωρίς να αποκομίζει κανένα στρατιωτικό όφελος από την ενέργεια αυτή. Τη στιγμή που νικάει και εκδιώκει τους ιμπεριαλο’τζιχαντιστές’ από τις τελευταίες περιοχές που ελέγχουν, και μάλιστα όταν ο Τραμπ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να απομακρύνει τις αμερικάνικες δυνάμεις (που σε αυτή τη φάση κρατούν υπό κατοχή το ένα τρίτο περίπου της χώρας) από τη Συρία.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι ο Άσσαντ είναι τόσο σατανικός που απλώς τη βρίσκει με το να σφάζει το λαό του. 

Ας υποθέσουμε ακόμα πως ο (κληρωτός) συριακός στρατός συμφωνεί μαζί του σε αυτό. 

Γιατί δε θα μπορούσε απλώς να ισοπεδώσει με βομβαρδισμούς από αεροπλάνα και πυροβολικό τη Δούμα και να μην αφήσει κανένα ζωντανό, διδασκόμενος από το παράδειγμα των Αμερικάνων στη Ράκκα και τη Φαλούτζα; 

Γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσει χημικά, που και μικρότερη εμβέλεια έχουν, και αποτελούν και διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Δύση; 

Εκτός από σαδιστής και «κτήνος», που λέει και ο Τραμπ, μήπως ο Άσσαντ είναι και τελείως κρετίνος; 

Και για ποια χημικά μιλάμε αλήθεια; 

Για το απόθεμα της Συρίας, που ήταν στραμμένο προς το σιωνιστικό κράτος και είχε το ρόλο αποτρεπτικού μέσου απέναντι σε έναν εχθρό που διαθέτει πυρηνικά, που καταστράφηκε πλήρως υπό την επίβλεψη του OPCW το 2013;

Δε χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη γνώση. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια αδρή εικόνα για το ιστορικό του ιμπεριαλισμού στην κατασκευή ψεύτικων προσχημάτων για επέμβαση θα έπρεπε να αρκεί σε ένα νοήμονα άνθρωπο για να συμπεράνει πως κατά πάσα πιθανότητα αυτά που ακούει είναι ψέματα. Αλλά ας το ψάξουμε λίγο παραπέρα. Γράφει ο Steven Gowans:

«[Ο]ι αναφορές είναι «μη επαληθευμένες», σύμφωνα με τη Wall Street Journal [1] και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών [2] και δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ [3]. Επιπλέον, οι New York Times σημείωσαν ότι «δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι εκθέσεις» [4], ενώ το Associated Press πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ανεξάρτητα» [5].

Δεύτερον, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, δεν είναι «ξεκάθαρο ποιος έκανε την επίθεση» [6], ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτή πράγματι έλαβε χώρα.

Τρίτον, οι «μη επαληθευμένες φωτογραφίες και βίντεο» [7] που αποτελούν το σώμα (των μη επαληθευμένων) αποδεικτικών στοιχείων παρήχθησαν από δύο ομάδες που έχουν ίδιο συμφέρον να παρουσιάσουν κατασκευασμένες θηριωδίες για να τραβήξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο βαθιά στη συριακή διαμάχη. 

Και οι δύο ομάδες, τα Λευκά Κράνη και η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, χρηματοδοτούνται από δυτικές κυβερνήσεις [8] που επιδιώκουν ανοιχτά την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και, κατά συνέπεια, έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν ένα ανθρωπιστικό πρόσχημα για να δικαιολογήσουν την ενίσχυση της παρέμβασής τους στη χώρα. 

Οι χρηματοδοτούμενες από τις δυτικές κυβερνήσεις ομάδες αυτές βρίσκονται σε συμμαχία με αντικυβερνητικούς τζιχαντιστές και δραστηριοποιούνται μόνο «σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση» [9]. Πρόκειται σαφώς για εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη.

Τέταρτον, οι New York Times αποκάλυψαν έμμεσα ένα πιθανό κίνητρο για τις δύο αυτές ομάδες να παρουσιάσουν κατασκευασμένες ιστορίες θηριωδιών. «Μια νέα επιβεβαιωμένη χημική επίθεση στη Συρία», ανέφερε η εφημερίδα, «θα έθετε ένα δίλημμα στον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος … πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να βγάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συρία.» [10]»

Κλιμάκωση των απειλών της Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία – κάτω τα χέρια!


Λίγες ώρες μετά το βομβαρδισμό συριακής βάσης από την αεροπορία του σιωνιστικού κράτους, η Χέιλι δηλώνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Συρία με ή χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, ενώ ο Τραμπ διακηρύσσει πως η επίθεση με χημικά «θα απαντηθεί με ισχύ» και μιλάει για «μεγάλες αποφάσεις για τη Συρία» που «πρόκειται να ληφθούν μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες», με όλες τις επιλογές να βρίσκονται στο τραπέζι. 

Γαλλία και Βρετανία  συντάσσονται με τις ΗΠΑ. 

Κατά πάσα πιθανότητα επίκεινται νέα χτυπήματα από τον ιμπεριαλισμό ενάντια στη Συρία και τους συμμάχους της, που θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον πήχη της βίας απειλώντας να αποτελέσουν την αρχή ενός γενικευμένου πολέμου. Ήδη το αμερικάνικο πολεμικό USS Donald Cook έχει καταπλεύσει απειλητικά προς τη Συρία από την Κύπρο.

Η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν με όλα τα μέσα.

ΥΓ. Υπάρχουν ακόμα διάφοροι που παπαγαλίζουν την προπαγάνδα του Τραμπ ενώ παριστάνουν τους αριστερούς. Εκτός από ίχνος τσίπας, αυτοί οι απατεώνες δεν έχουν ακόμα κάποιο μετάλλιο του αμερικάνικου στρατού – μολονότι είναι σαφές ότι το αξίζουν. Είναι επιτέλους καιρός να φτιάξουν ένα σχετικό πετίσιον στο αβαάζ και να απαιτήσουν το μετάλλιό τους.
______________

Αναφορές

1. Raja Abdulrahim, “Dozens killed in alleged chemical-weapons attack in Syria,” The Wall Street Journal, April 8, 2018.
2. Ben Hubbard, “Dozens suffocate in Syria as government is accused of chemical attack,” The New York Times, April 8, 2018.
3. Hubbard.
4. Hubbard.
5. Zeina Karam and Philip Issa, “Syrian rescuers say at least 40 people killed in eastern Ghouta has attack,” The Associated Press, April 8, 2018.
6. April 8.
7. Abdulrahim, April 8.
8. Raja Abdulrahim, “Syria airstrikes hit hospitals in rebel territory,” The Wall Street Journal, February 5, 2018; Louisa Loveluck and Erin Cunningham, “Dozens killed in apparent chemical weapons attack on civilians in Syria, rescue workers say,” The Washington Post, April 8, 2018.
9. Abdulrahim, April 8; Abdulrahim, February 5.

10. Hubbard.

από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.