# #

9 Απρ 2018

Ο Πόλεμος ξεκίνησε...



Η Τουρκία ενεργώντας καιροσκοπικά, παίζοντας σε δυο ταμπλό, προσπαθεί να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη της Συρίας αλλά και του Ιράκ. 

Οι εισβολείς ματώνουν καθημερινά από τους Κούρδους που τους κάνουν ανταρτοπόλεμο. Εντούτοις σήμερα προχωρούν στην κατασκευή ενός ακόμα “παρατηρητηρίου” - στην ουσία βάσης - 80 Km μέσα στο Συριακό έδαφος (!) σε περιοχές που ελέγχουν τα τσιράκια της. Αυτό δείχνει τόσο την άμεση εξάρτηση της δήθεν Συριακής αντιπολίτευσης από το Σουλτάνο, όσο και την πρόθεση της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας να αναστήσει το πτώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η σύγκρουση αναμένεται να αρχίσει καθώς οι τουρκικές ορδές μετά το Αφρίν παρατάσσονται προς το Χαλέπι. 

Σε λίγο θα λήξει η Ρωσοτουρκική λυκοφιλία αφού τα συμφέροντα των δυο χωρών είναι εντελώς αντίθετα στην περιοχή και μόνο ευκαιριακά έγιναν κάποιες συμφέρουσες και για τα δυο μέρη συμφωνίες.

Οι ΗΠΑ ενισχύονται συνέχεια, ενώ κατασκευάζουν νέες βάσεις αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα μεγάλα ψέματα του Αμερικάνου Προέδρου, αφού το σχέδιο των Αμερικάνων για πλήρη έλεγχο της Μέσης Ανατολής προχωρά παρά την συντριπτική ήττα των μισθοφόρων τους. 

Στο παιχνίδι έχουν μπει και οι ..
Γάλλοι διεκδικώντας κάποιο μερίδιο από τη λεία.
Καθόλου απίθανο να ακολουθήσουν οι Γερμανοί, αφού οι τρομοκρατικές προβοκάτσιες σε αμάχους στις Γερμανικές πόλεις, είναι βούτυρο στο ψωμί των πολεμοκάπηλων μεγαλοαστών. ΝΑΤΟ - ΕΕ ενίσχυε και ενισχύει το ISIS, ενώ μετά τη συντριβή των φασιστών στο πεδίο της μάχης, οι φανατικοί δολοφόνοι χρησιμοποιούνται ως σκιάχτρο σε Ευρώπη – Αμερική από τους εκμεταλλευτές εργοδότες του με στόχο τον περιορισμό των Ελευθεριών, των Δικαιωμάτων των εργαζομένων και ως αφορμή για νέους επεκτατικούς πολέμους.

Οι ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες με την νίκη του Άσαντ. Η Δαμασκός πρόκειται να βγει από την ομηρία των τρομοκρατών που χτυπούσαν αμάχους και ανάγκαζαν το Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) να διαθέτει μεγάλες δυνάμεις στην πρωτεύουσα. Για να αποφύγουν οι Αμερικάνοι την οριστική εκδίωξη των ληστών και των φονιάδων τους από την περιοχή, χρησιμοποιούν ακόμα μια φορά το γνωστό ψέμα περί δήθεν χρήσης χημικών όπλων από τον Άσαντ. Δεν βαρέθηκε η CIA αυτό το παραμύθι; Φυσικά η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχτεί ανατροπή της κατάστασης.

Θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά τους λόγους που ο Άσαντ δεν χρησιμοποιεί χημικά όπλα:
Το χημικό οπλοστάσιο καταστράφηκε εδώ και καιρό κατόπιν συμφωνίας υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και των ίδιων των ΗΠΑ.

Γύρω από το θύλακα των τρομοκρατών υπάρχει πυκνοκατοικημένη περιοχή πιστή στον Σύριο Πρόεδρο. Δεν θα χτυπούσε και τους δικούς του, ακόμα κι αν είχε τη δυνατότητα να το κάνει.
Ούτε χρειάζεται. Έχει κατατροπώσει τους αντιπάλους του με συμβατικά όπλα. Γιατί να ρισκάρει μια επέμβαση τώρα που που τους αποτελειώνει; Δεν το έκανε όταν ήταν σε πολύ δύσκολη θέση.

Αντίθετα οι μόνοι που ωφελούνται από αυτές τις φήμες είναι οι συμμορίες των Νατοϊκών μισθοφόρων, αφού από τη μια δικαιολογούν την ήττα τους, από την άλλη περιμένουν επέμβαση των ΗΠΑ. Άλλωστε οι μόνοι που χρησιμοποίησαν χημικά, τόσο κατά τις συγκρούσεις με τους Κούρδους, όσο και μεταξύ τους, για τη διανομή της λείας είναι τα τσιράκια των Αμερικάνων.

Τα χημικά όπλα εναντίον ενός τακτικού στρατού, οργανωμένου, εξοπλισμένου και εμπειροπόλεμου, όπως είναι ο SAA έχουν μικρή αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιούνται λοιπόν προβοκατόρικα από τους ίδιους τους αλιτήριους, που μάχονται τον Άσαντ.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. 

Υπάρχουν μόνο δυο επιλογές: 

Ή οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν το ήδη αποτυχημένο σχέδιο τους για έλεγχο του παγκόσμιου πετρελαίου και θα υπάρχει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος (πιο “ψυχρός” από τον προηγούμενο), ή θα οδηγηθούμε σε ένα Πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας (ενδεχομένως και Κίνας) κατά του ΝΑΤΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πλανήτη.


mitsos175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.