# #

21 Δεκ 2016

Tα ονόματα της λίστας Μπόργιανς είναι βαριά! Μεγάλα ονόματα!!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Tα ονόματα της λίστας Μπόργιανς είναι βαριά! Μεγάλα ονόματα!!!!


Ο δρόμος για την πιστοποίηση των ονομάτων της λίστας Μπόργιανς και την είσπραξη των φόρων απ΄ όσους τυχόν έκρυψαν στην Ελβετία τα εισοδήματά τους περνάει μέσα από την περίφημη επιτροπή του άρθρου 24. 

Γιατί δεν συνεδριάζει η Επιτροπή; 
Τι φοβούνται ότι θα συμβεί; 
Τι ήθελαν ειδικοί για την διαφθορά που επισκέφτηκαν σχετικά την Ελλάδα;

Τα πράγματα έχουν ως εξής: 

Ελλάδα και Ελβετία έχουν υπογράψει μία συμφωνία που κανονίζει όλες τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες για πιστοποιήσεις ταυτοτήτων, για ενστάσεις σχετικά με το ποιος είναι κάτοικος ποιας χώρας και άλλα θέματα αυτού του επιπέδου. Ανούσια για μας τους φτωχούς ιθαγενείς, αλλά σημαντικά για τους πλούσιους ιθαγενείς που μπορούν να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι Γενεύης και άρα βρίσκονται μακριά από το δίκτυ της ελληνικής εφορίας.

Πήραν λοιπόν την λίστα Μπόργιανς. 
Και τι δεν είπαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα συντρόφια. 
Ότι θα πιάσουν τους άτιμους τους μεγαλοαστούς που έκλεψαν, που έκαναν, που έραναν. Μαζί τους! 

Τους πληροφορούμε, λοιπόν, ότι σε άλλες χώρες υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, κανονικοί άνθρωποι και όχι οπαδοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που δεν είπαν πολλά λόγια. Απλά πήγαν και πήραν τα λεφτά! 

Σε αντίθεση με τους δικούς μας που εξαντλήθηκαν στις φωνές για την λίστα Μπόργιανς, με αποτέλεσμα τώρα που είναι η ώρα να συνεδριάσουν για να κάνουν τις πιστοποιήσεις και να πάρουν τα λεφτά, να είναι κουρασμένοι. Εξαντλημένοι.

Για ποιόν άλλο λόγο να μην συνεδριάσει αυτή η Επιτροπή 24; 

Τι φοβούνται; 
Δύο είναι τα σενάρια: 
Το πρώτο είναι ότι υπάρχει εκκρεμότητα με έναν πλούσιο άνθρωπο που μένει πράγματι στην Ελβετία και βρέθηκε στην μέση ενός πολιτικού και οικονομικού πολέμου. Σαν κι αυτούς που παίζανε οι πρώτοι μετανάστες στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο εν λόγω Έλληνας στην καταγωγή, λοιπόν, υποστηρίζει ότι είναι κάτοικος Ελβετίας και κακώς τον κυνηγούν οι ελληνικές αρχές για αδικήματα που θα μπορούσε να κάνει μόνο ως κάτοικος Ελλάδας. Πολύ απλά επειδή δεν είναι κάτοικος Ελλάδας. Μπλεγμένη ιστορία. 

Ας συνεδριάσει, λοιπόν, η επιτροπή του άρθρου 24 να αποφανθεί και να τελειώνουμε. 
Αθώος ο κατηγορούμενος ή ένοχος. Για να ξεμπλοκάρουν και τα πράγματα και να εισπράξουμε και τα λεφτά της λίστας Μπόργιανς. Και τότε σύντροφοι και συντρόφισσες της τρίτης ηλικίας να δείτε τι μπόνους έχετε να πάρετε από τον Αλέξη! Ποτάμι τα λεφτά!

Υπάρχει και μία άλλη υποψία! 
Ότι τα ονόματα της λίστας Μπόργιανς είναι βαριά! Μεγάλα ονόματα. 
Αυτό κι αν είναι από τα άγραφα! Να κρατάει αυτή η κυβέρνηση κρυμμένο ένα τέτοιο μυστικό; 

Γιατί σύντροφοι; 
Τα κρυμμένα μυστικά δεν ωφελούν παρά μόνο αυτόν που τα κατέχει και μπορεί έτσι να χειρίζεται καταστάσεις και ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Επειδή εσείς, σύντροφοι, προσέχετε πρώτα τους ανθρώπους και είστε με το καλό και όχι με το κακό! 

Γι' αυτό αφήστε την ρημάδα την Επιτροπή να συνεδριάσει. Ή δεν θέλετε τα δεκάδες ή και τα εκατοντάδες εκατομμύρια της λίστας Μπόργιανς; Τι πιο σημαντικό υπάρχει απ' αυτό και από την Δικαιοσύνη;




Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.